REAL LIFE FAMILY MATTERS

4 λόγοι που τα παιδιά φρικάρουν και πως να τους αντιμετωπίσετε


27 Νοεμβρίου 2015

The-effects-of-rejection-on-children-and-how-to-avoid-them-Great-post-for-parents-and-mothers-who-want-to-be-accepting-and-lovingοιζ.jpg

Και ενώ όλα είναι ήρεμα και το μικρό σας παίζει αμέριμνο στο δωμάτιο, ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος απ' έξω και αρχίζουν τα κλάματα. Και τότε είναι που οι κραυγές θα διαρκέσουν σίγουρα μια ώρα και τα νεύρα σας θα δοκιμαστούν. Τα παιδιά δεν είναι μικρογραφίες των μεγάλων, αντ αυτού είναι πολύ διαφορετικά και αλλάζουν συνέχεια καθώς περνάνε τα χρόνια. Διαβάστε τους λόγους που τα μικρά σας φρικάρουν και πώς να αντιμετωπίσετε αυτή τη συμπεριφορά.

Όταν πεινάνε. Το σώμα σας μπορεί να είναι αρκετά προβλέψιμο και η πείνα σας να ικανοποιείται με δύο κυρίως γεύματα, ένα καλό πρωινό και μερικά σνακ. Όμως, τα μικρά παιδιά είναι απρόβλεπτα όσο αφορά το συναίσθημα της πείνας, γιατί επηρεάζεται αρκετά από τις δραστηριότητες τους και από την ηλικία τους. Επίσης, συνήθως τα παιδιά δεν είναι διατεθειμένα να σταματήσουν το παιχνίδι, για να καθίσουν στο τραπέζι να φάνε. Τι πρέπει να κάνετε; Η τακτική των σνακ σε συγκεκριμένες ώρες, μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη της πείνας και της γκρίνιας. Και να θυμάστε μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη τόσο για την υγεία όσο και για τη σωστή ανάπτυξη των μικρών σας.

Χρειάζονται περισσότερο ύπνο από ό, τι μπορείτε να συνειδητοποιήσετε. Τα παιδιά χρειάζονται 12 με 14 ώρες ύπνου όλη την ημέρα. Οι ανάγκες τους αλλάζουν ανάλογα με την ανάπτυξη και το επίπεδο της δραστηριότητας τους. Εάν το μικρό σας νυστάζει μπορεί να μην σας το πει, αλλά σίγουρα θα αρχίσει να γκρινιάζει χωρίς λόγο και να γίνεται ιδιότροπο. Για να προλάβετε αυτή τη συμπεριφορά, προσπαθήστε να διατηρείτε ένα πρόγραμμα όσο αφορά τον ύπνο.

Έχουν ανεπτυγμένες τις αισθήσεις τους. Το νευρικό σύστημα ενός μικρού παιδιού εξακολουθεί να αναπτύσσεται, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μια υπερευαισθησία στην αφή και στον ήχο. Πράγματα που μπορεί για εσάς να φαίνονται ανεκτά, μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικά για κάποια παιδιά. Αν γνωρίζετε ότι το μικρό σας είναι ευαίσθητο σε κάποιους ήχους, να είστε προσεκτικοί ώστε να μην τους προκαλείτε. Τα καλά νέα είναι ότι όσο μεγαλώνει, θα μειώνονται αυτές οι υπερευαισθησίες.

Εξαρτώνται από τη ρουτίνα. Τα παιδιά δεν γνωρίζουν ακόμα πως λειτουργεί ο κόσμος, έτσι αν τα αφήσετε ανεξέλεγκτα, το πιο πιθανό είναι να πέσουν σε μια σύγχυση. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη ότι η ρουτίνα στη ζωή τους είναι πολύ ευνοϊκή. Είναι σημαντικό να βάζετε όρια στα μικρά σας και να μην τους αλλάζετε την καθημερινότητα τους, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Το μεγάλωμα του παιδιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ακόμα και αν είστε παιδαγωγός ή άλλο σχετικό επάγγελμα. Εξάλλου δεν υπάρχει η μαγική συνταγή, ούτε κανόνες που ορίζουν πώς να μεγαλώσετε ένα παιδί, το πιο σημαντικό είναι να έχετε υπομονή και αγάπη. Δεν υπάρχουν σωστοί γονείς αλλά γονείς που προσπαθούν.