REAL LIFE FAMILY MATTERS

Tips για να ασκηθείτε όταν έχετε ένα μικρό παιδί


29 Νοεμβρίου 2015

5f5de91ae6e41a02d7a42c61e0ee5c57καθετ.jpg

Με το γίνεστε μαμάδες η ζωή σας αλλάζει και ο χρόνος σας περιορίζεται. Παρόλο όμως που ο εαυτός σας έρχεται σε δεύτερη μοίρα, δεν παύετε να είστε γυναίκα και να θέλετε να φροντίζετε την υγεία σας και το σώμα σας. Η γυμναστική είναι το α και το ω για μια υγιή ζωή, γι αυτό τον λόγο ακόμα και με ένα μωρό στο σπίτι, οφείλετε να βρείτε τρόπους για να γυμνάζεστε. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ασκήστε μαζί με το μωρό σας.

Επενδύστε σε ένα καρότσι τζόκινγκ. Δεν χρειάζεται να είστε δρομέας για να κάνετε τζόκινγκ, απλά πρέπει να αγοράσετε το κατάλληλο καρότσι για το μωρό σας και να βγείτε για τρέξιμο. Επιλέξτε μια ασφαλή διαδρομή, χωρίς πολλά αυτοκίνητα και φροντίστε να τρέχετε όσο πιο κοντά στον δρόμο γίνεται. Ποτέ μην πάτε για τρέξιμο με το μωρό σας όταν είναι πολύ σκοτεινά.

Χορέψτε στο σπίτι. Όλα τα παιδιά αγαπάνε τη μουσική, είναι λοιπόν ευκαιρία να κατεβάσετε από το διαδίκτυο τα αγαπημένα σας τραγούδια και να αρχίσετε τον χορό. Αν κουνιέστε για 20 με 30 λεπτά θα κάψετε σίγουρα αρκετές θερμίδες και ταυτόχρονα θα διασκεδάσετε μαζί με το μικρό σας.

Είστε ήδη στο πάτωμα και παίζετε με το μωρό σας, και ενώ βρίσκεστε εκεί κάτω, μπορείτε να κάνετε μια σανίδα ή κοιλιακούς. Ξαπλώστε σηκώστε τα πόδια σας, ρουφήξτε τη κοιλιά σας, βάλτε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και αρχίστε να κάνετε κοιλιακούς. Επαναλάβετε μετά από ένα λεπτό. Αν κάνετε λίγα λεπτά κάθε μέρα, η διαφορά που θα δείτε στο σώμα σας, θα σας καταπλήξει.

Βόλτα στην παιδική χαρά. Πάρτε το μωρό σας και πηγαίνετε να παίξετε στην παιδική χαρά, όπου μπορείτε να αδράξετε την ευκαιρία και να γυμναστείτε. Κάνετε και εσείς κούνια σφίγγοντας τους κοιλιακούς σας μύες ή κάνετε μονόζυγο και έλξεις αν τα καταφέρετε. Αλλά, ακόμα και αν ακολουθείτε το παιδί σας στις δραστηριότητες, θα κάψετε θερμίδες και στο τέλος θα νιώσετε εξαντλημένες.