REAL LIFE FAMILY MATTERS

Πως θα μάθετε το μωρό σας να κοιμάται μόνο του;


14 Δεκεμβρίου 2015

b3ed2ee47a97ff5ded206c446486b8aa.jpgkaur.jpg

Ακόμα και αν ορκιστήκατε ότι δεν θα αφήσετε ποτέ το μωρό σας να κοιμηθεί μαζί σας στο κρεβάτι, τις περισσότερες φορές αθετείτε αυτή την υπόσχεση. Και τώρα το μικρό σας συνήθισε να κοιμάται μαζί σας και αρνείται να πάει στο κρεβάτι του. Και εκεί που λέγατε δεν πειράζει ας ξαπλώσει μόνο μια φορά, τώρα η φράση αυτή έχει μετατραπεί στο «Πότε επιτέλους θα πάει στη κούνια του;» Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να κόψετε αυτή τη συνήθεια και να κοιμάται εκ νέου το μωρό σας στο κρεβάτι του.

Όποιο σχέδιο και να ακολουθήσετε, πρέπει να ενεργήσετε ανάλογα με τη προσωπικότητα του μωρού. Μερικά μικρά νιώθουν πιο άνετα όταν έχουν τους γονείς τους δίπλα στο κρεβάτι τους μέχρι να τους πάρει ο ύπνος. Αν λοιπόν διαλέξετε αυτή τη προσέγγιση, τότε κάθε βράδυ πρέπει να μετακινείτε τη καρέκλα που κάθεστε, όλο και πιο μακριά από την κούνια και προς την πόρτα. Μέχρι που στο τέλος δεν θα χρειάζεται να κάθεστε καν εκεί, μέχρι να κοιμηθεί.

Το μωρό μπορεί να ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και να αρχίσει να κλαίει γιατί θα θέλει να έρθει να κοιμηθεί μαζί σας. Και δεν θα σταματήσει μέχρι να το πετύχει. Να είστε υπομονετικοί, γιατί κάθε είδους εκπαίδευση ύπνου, μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες. Επίσης, να είστε σταθερoί στη στρατηγική που έχετε υιοθετήσει από την αρχή, γιατί η συνέπεια είναι το κλειδί. Το μωρό σας μπορεί να φέρει αντίσταση και να διαμαρτύρεται, όμως είναι φυσιολογικό.

Είναι επίσης, σημαντικό να θυμάστε ότι η ρουτίνα είναι σημαντική για τα μωρά. Για παράδειγμα μπάνιο, αλλαγή πάνας, τάισμα και ύπνο. Μπορείτε επίσης, να του διαβάσετε και κάποιο παραμύθι, όταν θα είναι στο κρεβάτι. Μια καλή ιδέα είναι να του δώσετε και ένα κουκλάκι ή μια μικρή κουβέρτα, ώστε να νιώσει ασφάλεια και να κοιμηθεί με ηρεμία.

Τέλος, πρέπει να καταλάβετε ότι αν βοηθήσετε το μικρό σας να κοιμάται μόνο του, μεγαλώνοντας θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και δεν θα νιώθει φόβο.