REAL LIFE FAMILY MATTERS

5 τρόποι για να κάνετε το παιδί σας να συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού


4MOMS

3 Μαΐου 2017

tumblr-niugwztm6t1rpe0jco1-1280.jpg
  1. Ξεκινήστε να κάνετε απλές δουλειές μαζί. Μπορείτε να πλύνετε τα πιάτα, ή να βάλετε πλυντήριο. Έτσι το παιδί θα αρχίσει να εξοικειώνεται με τις δουλειές του σπιτιού και να τις καταλαβαίνει καλύτερα.
  2. Φτιάξτε μία ρουτίνα μαζί τους. Για παράδειγμα, μπορείτε κάθε βράδυ να βάζετε μαζί με το παιδί σας πυτζάμες και να πλένετε τα δόντια σας. Τα παιδιά λειτουργούν πολύ καλύτερα με το πρόγραμμα και έτσι δεν θα νιώθουν αναγκασμένα να κάνουν τις βασικές δουλειές τους.
  3. Δημιουργήστε τους το αίσθημα της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας. Φέρτε τους παράδειγμα εσάς ή τον μπαμπά και τότε δεν μπορεί παρά να σας ακολουθήσουν. Εξάλλου, το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά είναι οι γονείς του.
  4. Ξεκινήστε από τα απλά. Δεν μπορεί να έχετε την απαίτηση το παιδί να μαζέψει όλο το τραπέζι με την πρώτη φορά. Ξεκινήστε ζητώντας του να μαζέψει πρώτα το δικό του πιάτο και σιγά-σιγά βάλτε το στα βαθιά.
  5. Η επιβράβευση έχει μεγάλη σημασία και τι χρειάζεται το παιδί ακόμα κι όταν απλά μαζεύει το ποτήρι με το νερό και το πάει στο νεροχύτη. Δείξτε του πόσο ευχαριστημένες είστε και μην ξεχνάτε να του λέτε μπράβο.

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για να αναπτύξουν τα παιδιά το λεξιλόγιο τους

Τα παιδιά κληρονομούν την εξυπνάδα από τη μαμά

Η ζωγραφιά του βοήθησε να εντοπιστεί ο καρκίνος του – Η απίστευτη ιστορία του 7χρονου Εμρέ

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα