REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τα παιδιά μας ξέρουν το μυστικό ομορφιάς και νεότητας


4MOMS

7 Οκτωβρίου 2017

pexels-photo-573258.jpeg

Σύμφωνα με τον Rob Dunn, καθηγητή βιολογίας και συγγραφέα του βιβλίου The Wild Life of our Bodies (Η Άγρια Ζωή του σώματός μας), η ιατρική κοινότητα έχει εργαστεί ακατάπαυστα για να αφαιρέσουμε όσα μικρόβια από το σώμα μας είναι δυνατό, χωρίς να είναι σαν να ζούμε σε μια πλαστική φούσκα. Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών, αντισηπτικών, και παρασιτοκτόνων κάνουν στο σώμα μας περισσότερο κακό παρά καλό. Και συνεχίζει λέγοντας ότι η υπερβολικά καθαρή διαβίωση μπορεί να είναι κακή για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, που χρειάζεται ορισμένα μικρόβια και βακτήρια για να λειτουργήσει σωστά και να μας κρατήσει υγιείς από τα πιο επικίνδυνα παθογόνα.

Βασικά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ ότι φανταζόμαστε. Πλένουμε τα παιδιά όταν είναι εμφανώς λερωμένα! Φυσικά δεν ξεχνάμε να τους υπενθυμίζουμε να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και όλοι είμαστε ευτυχισμένοι.

Πριν από λίγες μέρες η βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια Vivienne Westwood αποκάλυψε το μυστικό της νεότητας της και είναι ότι κάνει μπάνιο μόνο μια φορά την εβδομάδα. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο σύζυγος της κάνει μπάνιο μόνο μια φορά το μήνα.

Λέτε τα παιδιά μας υποσυνείδητα να γνωρίζουν πως δεν είναι και τόσο δύσκολη η επίτευξη της αιώνιας νεότητας, γι’ αυτό δεν θέλουν να κάνουν μπάνιο?

Freedom θα φωνάξει η Βαλέρια διαβάζοντας όλα τα παραπάνω και της αφιερώνω το παρακάτω ειδικά σκεπτόμενη την Cindy Crawford ξαπλωμένη στην μπανιέρα να ΜΗΝ κάνει μπάνιο.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Η σημασία του μεταβατικού αντικειμένου στα μωρά

Τα αντανακλαστικά που έχει ένα μωρό τους πρώτους 6 μήνες

Μέχρι πότε είναι σωστό να κοιμάται το μωρό στο υπνοδωμάτιο των γονιών;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα