REAL LIFE FAMILY MATTERS

Νόμιζα ότι είχα 4 γιούς, μέχρι που ο ένας μου είπε ότι είναι κορίτσι


4MOMS

10 Οκτωβρίου 2017

nature-people-girl-forest-1216588792.jpg

Θυμάμαι μια νύχτα, όταν η Kai ήταν πολύ μικρή, και την έβαζα για ύπνο. Τα πόδια της ήταν κρύα και εγώ ανήσυχη, σήκωσα το σεντόνι, ανακαλύπτοντας ότι είχε φορέσει το εσώρουχο μιας κούκλας. Το μικρό του μεγέθους είχε μπλοκάρει την κυκλοφορία του αίματος και αν είχε κοιμηθεί με αυτό όλη τη νύχτα, θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ επικίνδυνο. Μετά από αυτή την εμπειρία, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα πλέον να αγνοήσω κάτι πολύ πραγματικό για το παιδί μου: Ο γιος μου, γεννημένος ως Joseph Paul Shappley, ήταν κορίτσι.

Μεγάλωσα στο Νότο ως ευσεβής, συντηρητική χριστιανή με ισχυρές δημοκρατικές αξίες. Ο νότος είναι ένας μέρος όπου η διαφορετικότητα δεν είναι απλά αδιάφορη, αλλά μάλλον επικίνδυνη. Ήμουν και είμαι ενεργό μέλος της τοπικής εκκλησίας. Δίδασκα τη Βίβλο και δεν υποστήριζα ούτε επέκρινε εκείνους που ζούσαν τον τρόπο ζωής του LGBTQ. Αυτό ήταν μόνο ένα μέρος του χριστιανικού μακιγιάζ που είχα ανατραφεί να πιστεύω. Ήξερα όμς ότι θα διδάξω τις ίδιες αρχές στα παιδιά μου.

Όλα τα πιστεύω μου τέθηκαν υπό αμφισβήτηση όταν, στην ηλικία των 18 μηνών, το παιδί μου άρχισε να παρουσιάζει πολύ δυνατά γυναικεία χαρακτηριστικά. Από τη στιγμή που γεννήθηκε, όλα σχετικά με αυτόν ήταν προσανατολισμένα προς τη θηλυκότητα. Τραβούσε τα μπλουζάκια κάτω από τη μέση της για να τα κάνει φούστες. Έβαζε τα μακριά μανίκια από τα πουκάμισα γύρω από το κεφάλι της και προσποιούνταν ότι ήταν μακριά μαλλιά. Προσπάθησα τόσο σκληρά να την αναγκάσω να φορέσει ρούχα με σχέδια καμουφλάζ και υπερήρωες και έκοψα τα μαλλιά της όσο πιο αγορίστικα γινόταν. Η Kai έχει άλλα τρία αδέλφια που είναι αγόρια, και νόμιζα ότι το οικογενειακό μας περιβάλλον γεμάτο τεστοστερόνη θα μπορούσε να βοηθήσει. Αλλά όλα τα αγορίστικα πράγματα ήταν απλά αδιάφορα. Εκείνη συνέχισε να είναι η Kai.

Ως χριστιανή μητέρα που μεγάλωνα μια οικογένεια με χριστιανικές αρχές, ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Δεν ήμουν έτοιμη να ενδώσω και να επιτρέψω στην Kai να κάνει την κοινωνική μετάβαση, ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία. Ο εσωτερικός μου αγώνας με χτυπούσε καθημερινά. Ένιωσα να μην μπορώ να πάω εναντίον όσων είχα διδαχθεί να πιστεύω και ακόμα δεν μπορούσα να αφήσω την Κάι να ζει με μια τόσο προφανή αγωνία. Δεν ήμουν έτοιμη να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι το δεκαοχτάμηνο αγόρι μου ήταν κορίτσι. Αυτή η μάχη διήρκεσε μερικά χρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ. 

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Η σημασία του μεταβατικού αντικειμένου στα μωρά

Τα αντανακλαστικά που έχει ένα μωρό τους πρώτους 6 μήνες

Μέχρι πότε είναι σωστό να κοιμάται το μωρό στο υπνοδωμάτιο των γονιών;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα