REAL LIFE FAMILY MATTERS

Άγχος προκαλεί η παρακολούθηση του μωρού από το baby monitor


4MOMS

17 Οκτωβρίου 2017

baby-monitor.jpg

Οι παλιές, οθόνες αναπαραγωγής ήχου έχουν αντικατασταθεί από τις οθόνες που εκπέμπουν ζωντανή εικόνα 24 ώρες το 24ωρο. Η Liz Wilkes, μαία και εκπρόσωπος των μαιών της Αυστραλίας φοβάται ότι οι γονείς αισθάνονται ότι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση κάθε λεπτό της ημέρας και αυτό το γεγονός είναι εξαντλητικό.

Ανησυχεί ότι οι νέοι γονείς που είναι φυσικό να νιώθουν ευάλωτοι, λαμβάνουν το μήνυμα ότι δεν είναι αρκετό να ακλουθούν και να εμπιστεύονται τα φυσικά τους ένστικτά. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μητέρες γνωρίζουν τα μωρά τους.

Δεδομένου ότι τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο ύπνος του μωρού συνδέεται ενσύρματα από την κούνια στα smart τηλέφωνα από το πρώτο λεπτό, οι γονείς νιώθουν να είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Οι εταιρείες εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των νέων γονιών και τους κάνουν να αισθάνονται ότι πρέπει να έχουν όλη αυτή την τεχνολογία για να κρατήσουν τα μωρά τους ασφαλή. Φυσικά κάποια παρακολούθηση μπορεί να είναι απαραίτητη, όπως παράδειγμα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν τον εαυτό τους, αναφέρει η κ. Wilkes.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Μήπως υποφέρετε από σύνδρομο γονεϊκής εξουθένωσης;

6 ενδείξεις της επιλόχειας κατάθλιψης

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για το διαζύγιο;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα