REAL LIFE FAMILY MATTERS

5 τρόποι να κοιμάστε καλά μετά την έλευση του μωρού σας


4MOMS

20 Οκτωβρίου 2017

pexels-photo-325690.jpeg

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα:

Βγείτε στον ήλιο: Όσο ακόμη ο καιρός το επιτρέπει βγείτε με το μωρό σας έξω. Όπως δείχνει έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, η έκθεση ενός οργανισμού στο πρωινό φως έχει σαν αποτέλεσμα την έκκριση ορμονών που περιορίζουν το στρες και βελτιώνουν τη διάθεση, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση ενός υγιούς προγράμματος ύπνου. Αν μάλιστα μπορείτε να γυμναστείτε και λίγο, ακόμη καλύτερα.

Ύπνος σε βάρδιες: Μοιράστε με τον σύντροφό σας το πρόγραμμα ώστε να εναλλάσσονται οι ρόλοι και έτσι να κοιμάστε ολόκληρο το βράδυ για κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Μειώστε την καφεΐνη και τη ζάχαρη: Η καφεΐνη αλλά και η ζάχαρη επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την παραγωγή ινσουλίνης, προκαλώντας αίσθημα κόπωσης και μειώνοντας την ποιότητα του ύπνου. Καλό είναι να μην πίνετε πάνω από τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα. 

Βρείτε τρόπους να κοιμάστε μετά το νυχτερινό τάισμα:  Όταν ξυπνάτε από το κλάμα του μωρού πετάγεστε αμέσως, όμως η αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός της νέας μητέρας δεν το καθιστά δυνατό να αποκοιμηθείτε σύντομα. Βρείτε τρόπους που σας χαλαρώνουν, όπως ένα βιβλίο, ή η τηλεόραση, ώστε να μπορείτε να κοιμάστε όταν κοιμάται και το μωρό σας.

Προσπαθήστε να κοιμάστε όταν κοιμάται και το μωρό σας: Είναι μία συμβουλή που δίνεται συχνά όμως πολλές φορές είναι δύσκολο να ακολουθηθεί. Έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έδειξε ότι 26 λεπτά ύπνου στη διάρκεια της ημέρας μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ενεργητικότητας ενός ανθρώπου κατά 54%. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου του μωρού, φροντίστε να ξαπλώσετε έχοντας τα μάτια σας κλειστά για 30 λεπτά.  

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Μήπως υποφέρετε από σύνδρομο γονεϊκής εξουθένωσης;

6 ενδείξεις της επιλόχειας κατάθλιψης

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για το διαζύγιο;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα