REAL LIFE TODAY I LOVE

Υγεία και ευεξία: Οι ευεργετικές ιδιότητες του σησαμιού


15 Μαρτίου 2013

MakedoN_462-Copy.jpg

Είναι κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και ευεργετικό για τον οργανισμό.

Είναι γεγονός ότι η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην υγεία όσο και στην καθημερινή ευεξία. Ωστόσο, η σωστή διατροφή βοηθάει και στην ομορφιά και πιο συγκεκριμένα στο δέρμα. Η μεσογειακή διατροφή είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλέον παγκοσμίως αφού περιέχει πολλά από τα συστατικά που προσφέρουν καλή υγεία και θωρακίζουν τον οργανισμό. Ένα από αυτά είναι το σησάμι χάρη στην αποδεδειγμένη υψηλή διατροφική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες του για την υγεία. Είναι επίσης και ένας καλός τρόπος για τη διατήρηση μιας όχι μόνο υγιούς αλλά και καλλίγραμμης σιλουέτας.

Είναι πολύ καλό λοιπόν να εντάξουμε όλοι στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες το σησάμι και τα παράγωγά του, όπως είναι ο χαλβάς, το ταχίνι, το παστέλι και το σησαμέλαιο. Τώρα που τα σαρακοστιανά φαγητά θα έχουν την τιμητική τους τα παραπάνω προϊόντα είναι ότι πρέπει για να συμπληρώνουν τη διατροφή μας με τον καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο.

Ο Μακεδονικός Χαλβάς όπως και το Μακεδονικό ταχίνι, το Παστέλι και το Παρθένο Σησαμέλαιο αποτελούν αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, πλούσια από τις ευεργετικές ιδιότητες του σησαμιού, που μπορούμε να απολαύσουμε στο πρωινό μας γεύμα, να δοκιμάσουμε στο γραφείο ως σνακ, να βάλουμε στην τσάντα του γυμναστηρίου για ένα γευστικό διάλειμμα.

Δοκιμάστε τις αγαπημένες γεύσεις του Μακεδονικού Χαλβά, το Μακεδονικό Ταχίνι και τις πρωτότυπες παραλλαγές του, τα τραγανά Παστέλια και τις εφαρμογές του Παρθένου Σησαμελαίου στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, κάθε ώρα της ημέρας, κάθε εποχή του χρόνου!