REAL LIFE TODAY I LOVE

«Αδειάζοντας» από περιττά πράγματα


14 Ιουνίου 2013

Βελτιώνεις την ποιότητα στη ζωή σου. 

Όταν τα πράγματα, τα υλικά αγαθά, ο καταναλωτισμός, υπερκαλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες μας, τι γίνεται τότε; Για ποιο λόγο αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε συνεχώς νέα πράγματα; Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η συνήθεια αυτή έχει αρχίσει να αντικαθίσταται από μια πιο μίνιμαλ τάση. Τα σπίτια είναι σε πιο απλές και ίσιες γραμμές, τα έπιπλα, οι νέες τάσεις της μόδας, όλα τείνουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας κάνοντας τον πιο εύκολο.

Όσο πιο απλός και λιγότερο φορτωμένος είναι ένας χώρος, τόσο πιο ηρεμία και χαλάρωση προσφέρει. Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι πολλές επιλογές, η πληθώρα υλικών αγαθών αντί να απλοποιούν τα πράγματα, τα δυσκολεύουν. Έτσι, χάνεται το μέτρο σ’ αυτό που χαρακτηρίζει κανείς ποιότητα ζωής.

Η ομορφιά που κρύβει η απλότητα είναι αυτό που στην ουσία αναζητά ο καθένας μας. Απλά, καθημερινά πράγματα μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους, να μας χαλαρώσουν και να μας ξεκουράσουν. Το να γυρίζει κανείς σπίτι και να τον περιμένει η οικογένεια του ή ο σύντροφός που αγαπάει, είναι αξίες ανεκτίμητες και δεν μπορούν να αντικατασταθούν με κανένα νέο gadget ή οτιδήποτε άλλο έχει υλική αξία.

Για το λόγο αυτό, είναι καλό να σκεφτούμε τι από αυτά που έχουμε χρειαζόμαστε πραγματικά και χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα τα μας. Τι από όσα ονειρευόμαστε είναι στην ουσία δικά μας θέλω και εξυπηρετούν τις ανάγκες μας. Φτιάξτε μια λίστα με τα άκρως απαραίτητα και θα δείτε πως σε μεγάλο βαθμό τα έχετε ήδη ή όσα δεν έχετε, είναι πράγματα που δεν θέτουν σε κίνδυνο την ευτυχία σας. Να θυμάστε «Living With Less. A Lot Less.» και η ζωή σας θα αλλάξει ριζικά.