REAL LIFE TODAY I LOVE

Οι πρώτες συμβουλές του καλοκαιριού


7 Ιουνίου 2014

Το καλοκαίρι ξεκίνησε επίσημα, αν και μας υποδέχτηκε με συννεφιά και βροχές. Η διάθεση μας όπως και η ανάγκη μας για χαλάρωση παραμένει ανεπηρέαστη απ΄τις καιρικές συνθήκες. Ο Ιούνιος είναι ένας μήνας που μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε διάφορα πράγματα βάζοντας μας στο κλίμα του καλοκαιριού και δίνοντας μας μία ανάσα δροσιάς πριν τις διακοπές. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι ότι πρέπει για την πρώτη εξόρμηση.

Σας έχω ένα γενικότερο πλάνο του μήνα με ενδιαφέρουσες προτάσεις και ιδέες για να οργανωθείτε και απολαύσετε την έναρξη του φετινού καλοκαιριού δημιουργικά και όμορφα. 
  • Oργανώστε μία μίνι εξόρμηση. Οι κοντινοί προορισμοί όπως Τζιά, Κύθνος, Άνδρος απ΄την πλευρά των Κυκλάδων αλλά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι μια καλή λύση.
  • Μέσα στην εβδομάδα κανονίστε μία χαλαρή βραδιά στο κέντρο της Αθήνας. Το θερινό σινεμά "Το σινέ Παρί" στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας, στη σκιά της Ακρόπολης, φιγουράρει στη λίστα των 10 καλυτέρων κινηματογράφων του κόσμου. Αξίζει λοιπόν να δείτε μια ταινία πίνοντας μια παγωμένη μπύρα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον.
  • Σημειώστε επίσης στο ημερολόγιο σας τα εξής: Το Φεστιβάλ Αθηνών& Επιδαύρου ξεκίνησε πιστό στο ραντεβού του κι αυτό καλοκαίρι. Ξεχώρισα λοιπόν δύο παραστάσεις γι΄αυτό το μήνα. Από τις 1-7 Ιουνίου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση Βijoux de Kant, του Γιάννη Σκουρλέτη. Στις 7-9 Ιουνίου δείτε τη Λίμνη των Κύκνων σε Αφρικανική version. Τι σχέση έχει το κλασσικό μπαλέτο με τους αφρικανικούς χορούς; Την απάντηση  δίνει η νεαρή νοτιοαφρικανή χορογράφος Ντάντα Μαζίλο, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και διασκευάζει τη Λίμνη των κύκνων, ανατρέποντας τα στερεότυπα του πιο διάσημου ρομαντικού μπαλέτου αλλά και τις ομοφοβικές προκαταλήψεις του κοινού. Το Φεστιβάλ Χρωμάτων στις 14-15 Ιουνίου πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Περιλαμβάνει συναυλίες, δημιουργικές δράσεις, κατασκευές στον δημόσιο χώρο, εικαστικές παρεμβάσεις, street art, τσίρκο, διεθνή κουλτούρα και επιρροές, παιχνίδια και χρωματοπόλεμο.
  • Επίσης, μέσα στον Ιούνιο είναι ωραία να πάτε και στην πρώτη καλοκαιρινή συναυλία. Σας προτείνω στις 27 Ιουνίου να κάνετε πικ νικ μετά μουσικής με τον Κωστή Μαραβέγια  στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Εκτός, λοιπόν από την διασκέδαση, οι πρώτες αγορές του καλοκαιριού είναι must. Γι΄αυτό επενδύστε σε ένα ζευγάρι αρχαιοελληνικά σανδάλια, ένα κιμονό, το οποίο αποτελεί την πιο hot τάση του φετινού καλοκαιριού ή σε κάποιο boho αξεσουάρ το οποίο θα απογειώσει το καλοκαιρινό σας στιλ.
  • Στη διατροφή σας κάντε μικρές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να ενυδατώνεστε αλλά και να διώξετε τις τοξίνες.Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοι σας. Μην τους ξεχνάτε. 
  • Μην ξεχνάτε την άσκηση. Ξεκινήστε τα μπάνια σιγά σιγά.Το κολύμπι βοηθάει στη σύσφιξη της επιδερμίδας και γυμνάζει όλο το σώμα. 
  • Στο κομμάτι της ομορφιάς σας συμβουλεύω να χρησιμοποιείτε κάθε μέρα αντηλιακή προσώπου με αντιοξειδωτική δράση και κρέμες σώματος για βαθιά ενυδάτωση. Επίσης, ελαττώστε το μακιγιάζ. Δείτε συμβουλές πως θα αποκτήσετε ηλιοκαμένο look στο jenny.gr
  • Τέλος, ξεκινήστε να φτιάχνετε τη λίστα των βιβλίων του φετινού καλοκαιριού. Σας προτείνω να βάλετε στη λίστα σας "Με μολύβι Φάμπερ Νούμερο Δύο" της Άλκης Ζέη, εκδόσεις Μεταίχμιο. 
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.