REAL LIFE TODAY I LOVE

Ένα σακίδιο για το δρόμο...


Τζένη Μπαλατσινού

11 Μαρτίου 2016

Μέσα σε όλη αυτή την προσφυγική κρίση υπάρχουν ευτυχώς(!) πολλές πρωτοβουλίες που επιδεικνύουν την αυτονόητη αλληλεγγύη και ακόμη περισσότερη άνθρωποι των οποίων τα μάτια δεν κοιτούν μονο το πρόβλημα, μα θέλουν και να το λύσουν. Κι αν όχι να το λύσουν, να το απαλύνουν, να λειάνουν τις αιχμηρές γωνίες και να μη δεχτούν την έννοια του ανεπανόρθωτου.

Μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία είναι και το "Ένα σακίδιο για το δρόμο..." μια δράση διανομής παιδικών σακιδίων σε προσφυγόπουλα. Η ομάδα ΠΑΡΕΑ μαζί με το Θέατρο Πόρτα, μας κινητοποιούν να ετοιμάσουμε μικρά και ελαφριά σακίδια πλάτης γεμάτα με χρήσιμα και ευχάριστα αντικείμενα. Φρόντισαν να δημιουργήσουν λοιπόν μια λίστα με τα απαραίτητα πράγματα και μας καλούν να φτιάξουμε όσα σακίδια μπορούμε για το δρόμο.

Σακίδια προσφυγόπουλων

Με φίλους, συναδέλφους ή μέλη της οικογένειάς μας, μπορούμε να ετοιμάσουμε μερικά σακίδια που θα γεμίσουν χαμόγελα πολλά μικρά παιδιά. Εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, υπάρχουν και κάποια πράγματα, όπως μπαλόνια ή ξυλομπογιές που μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση των παιδιών και να τους δώσουν την ευκαιρία να παίξουν, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτό το μεγάλο και ασύλληπτα κουραστικό τους ταξίδι. Μην παραλείψετε να γράψετε αν το σακίδιο προορίζεται για αγόρι ή κορίτσι. Τα σακίδια μπορείτε να τα πάτε στο θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59) σε ώρες λειτουργίας του ταμείου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Ένας ακόμη ιδιαίτερα ευχάριστος παράγοντας είναι πως το ελληνικό θέατρο κάνει την παρουσία του δυναμική σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα του σήμερα. Χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο φετινός νικητής του βραβείου Χορν, που αποφάσισε να προσφέρει όλο το χρηματικό ποσό του βραβείου για τις ανάγκες των προσφύγων μα και για τη σίτιση παιδιών που ζουν στο όριο της φτώχειας, ξεκαθαρίζοντας με αυτή την κίνηση πως οι καλλιτέχνες οφείλουν και θέλουν να είναι πρωτοστάτες μιας καλύτερης και πιο ανθρώπινης επόμενης ημέρας.