REAL LIFE TODAY I LOVE

To Sweet Charity έφερε το Βrοadwаy στο Βadminton


Τζένη Μπαλατσινού

5 Απριλίου 2016

Η δεσποινίδα Hоpe Сhаrity Vаlеntinе είναι χορεύτρια σε καμπαρέ, είναι μια αθεράπευτα ρομαντική κορασίδα, πολύ αισιόδοξη μα ατυχήσασα. Ψάχνει τον μεγάλο έρωτα, κάνει όνειρα μα πέφτει πάντα στο λάθος άντρα.

Η γλυκιά Сhаrity είναι ένα "Taxi Girl", όπως ορίζονταν τα κορίτσια στην Αμερική που τα προσλάμβαναν οι θαμώνες των club ως συνοδούς σε ένα χορό. Κάνει κονσομανσιόν ψάχνοντας την τύχη της μα ούσα αφελής, πέφτει πάντα σε θολά νερά. Κάποτε ο εκλεκτός την πετάει μέσα στη λίμνη του Central Park, άλλωτε πάλι περνάει όλο το βράδυ σε μια ντουλάπα για να μην τη βρει η επίσημη αγαπημένη του συνοδού της κι όλα γυρίζουν γύρω της θέλοντας μάλον να της δείξουν πως οι καιροί είναι σκληροί με τους ρομαντικούς.

σμαραγδα

Το αριστούργημα του Bob Fosse που ανεβαίνει στο θέατρο Βadminton είναι μια από τις απολαυστικότερες κι ίσως απελευθερωτικά λαμπερές φετινές παραγωγές. Με ένα all star cast, ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ του Broadway έρχεται και σας καλεί να εξασφαλίσετε μια θέση άμεσα, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Η παραγωγή φέρει έναν αληθινό αέρα West End, σε χορογραφίες του Chet Walker ο οποίος υπήρξε μαθητής του Fosse και έχει βραβευτεί με Tony.

H Σμαράγδα Καρύδη είναι μια meant to be Charity. Η σκληρή δουλειά και η προετοιμασία της απέδωσαν υπέροχους και σημαντικούς καρπούς καθώς γεμίζει τη σκηνή με κέφι, ζωντάνια και εκρηκτική ενέργεια. Η Σμαράγδα γυμνάστηκε, πείνασε και δούλεψε πάρα πολύ και όλο αυτό το βλέπεις, το εισπράττεις, σε μαγνητίζει και σε καθηλώνει, είναι όμορφη και ιδανική.

sweetp1650262

Οι γοητευτικοί της σύντροφοι είναι εξίσου καλοί, ο Μέμος Μπεγνής ως Oscar, ο Σταύρος Ζαλμάς ως Vittorio και ο Ιβάν Σβιτάιλο ως Big Daddy. Η Ντορέττα Παπαδημητρίου και η Νάντια Μπουλέ ερμηνεύουν τις συναδέλφους της γλυκιάς Charity και ήταν ιδανικές, κυνικές και φλεγματικές. Μαζί τους παίζει και τραγουδά η Shaya κι ένας ολόκληρος θίασος ηθοποιών και χορευτών. Το κείμενο απέδωσαν με κεφάτη ελαφράδα ο Γιώργος Καπουτζίδης με τον Σταμάτη Πατρώνη.

IMG_5595

Μετά το τέλος της παράστασης, ο κόσμος δεν μπορούσε να μην τους συγχαρεί. Τη Σμαράγδα την περίμεναν ορδές έξω από το καμαρίνι, κόσμος γεμάτος χαρά και διάθεση να την αποθεώσουν, με την ανάγκη να της πουν "ευχαριστώ για την υπέροχη βραδιά". Το ίδιο κι εγώ... ένα μεγάλο μπράβο σε όλους! Καλωσόρισες μιούζικαλ στην Ελλάδα!