REAL LIFE TODAY I LOVE

Ελάτε να ζήσουμε μαζί το 2ο Hautes Grecians


Τζένη Μπαλατσινού

14 Σεπτεμβρίου 2018

pan-0534.jpg

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Σε λίγες μέρες από τώρα, στις 26 Σεπτεμβρίου, έρχεται το 2ο Hautes Grecians, το μεγαλύτερο fashion show Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα. Τα atelier των σχεδιαστών δουλεύουν πυρετωδώς, τα μοντέλα κάνουν ήδη πρόβες, η ομάδα του jenny.gr τελειοποιεί τις λεπτομέρειες και το μόνο που μένει είναι να είστε κι εσείς μαζί μας για μία ακόμα φορά.

Η αρχή έγινε περίπου ένα χρόνο πριν. Στις 25 Οκτωβρίου του 2017, ζήσαμε μία από τις πιο μαγικές βραδιές της ελληνικής μόδας στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Hautes Grecians ξεκίνησε από μία ιδέα, ένα όνειρο που είχαμε στο jenny.gr, το οποίο τολμήσαμε να πραγματοποιήσουμε και να του δώσουμε σάρκα και οστά μετά από σκληρή δουλειά, πείσμα και κυρίως πίστη στο αστείρευτο ταλέντο των σχεδιαστών που έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία της ελληνικής μόδας.

Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν θεσμό που θα τιμά την παράδοση της χώρας μας στη μόδα και ειδικά στην Υψηλή Ραπτική. Μέσα από τις εκπληκτικές δημιουργίες των Atelier Loukia, Βασίλη Ζούλια, Άγγελου Μπράτη, Απόστολου Μητρόπουλου και Βρεττού Βρεττάκου, τα καταφέραμε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δώσαμε την ευκαιρία στην Ευγενία Δημοπούλου, ένα νέο ταλέντο στον χώρο του fashion design, να παρουσιάσει τη πρώτη συλλογή της και να ανοίξει ένα νέο δρόμο στη καριέρα της, ενώ με τη βοήθεια του brand Zeus + Δione, ανακαλύψαμε την εξέλιξη της ελληνικής μόδας σε ένα συναρπαστικό installation.

We dreamed big. We acted bigger.

Το feedback που λάβαμε μετά το 1ο Hautes Grecians, ήταν υπέροχο. Αυτό που, όμως, μας έκανε πιο περήφανες ήταν η ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση που έλαβαν οι σχεδιαστές που συμμετείχαν στο πρώτο fashion show Υψηλής Ραπτικής κυρίως στο εξωτερικό, όπως ο Βασίλης Ζούλιας. Μία από τις δημιουργίες που εμπνεύστηκε για το Hautes Grecians εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των φετινών Golden Globes, φορεμένη από την ηθοποιό Alison Brie, η οποία μέσα σε ένα 24ωρο βρέθηκε πρώτη στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες. Ήταν μία επιτυχία όχι μόνο για τον ίδιο τον Βασίλη Ζούλια, αλλά και για ολόκληρο τον χώρο της μόδας στην Ελλάδα.

Αποτέλεσε μεγάλη τιμή για εμάς, το γεγονός πως συμβάλλαμε στο να διαδωθεί η ελληνική Υψηλή Ραπτική και στο εξωτερικό, μέσω της εξαιρετικά θετικής ανταπόκρισης των ξένων δημοσιογράφων και fashion editors που παρευρέθηκαν στο show.

Το 2018, επιστρέφουμε στον θεσμό του Hautes Grecians. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2ο Hautes Grecians, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τη φετινή χρονιά, τολμάμε μια πρωτοποριακή εκδήλωση: Ενα fashion show μέσα σε αεροδρόμιο και συγκεκριμένα σε ένα από τα δύο υπόστεγα συντήρησης της Τεχνικής Βάσης της AEGEAN, την ώρα που ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Το φετινό catwalk θα έχει την τιμή να υποδεχθεί τους Atelier Loukia, Deux Hommes, Laskaris, Vassilis Emmanuel Zoulias και τη νέα σχεδιάστρια Vassiliki Grammenou, με σκοπό να αναδειχθεί και πάλι η τέχνη της Υψηλής Ραπτικής. Με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, το Hautes Grecians εξελίσσεται, δυναμώνει, προάγωντας την Ελληνική Υψηλή Ραπτική και πραγματοποιώντας τελικά τον σκοπό του. Να γίνει η Αθήνα fashion destination.

Την ίδια στιγμή, η φετινή διοργάνωση του Hautes Grecians στηρίζει τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ" με τη διάθεση προσκλήσεων προς πώληση. Έτσι όλοι εσείς μπορείτε όχι μόνο να μας συνοδεύσετε σε αυτή τη μαγική βραδιά της μόδας, αλλά να συνεισφέρετε μαζί μας σε αυτόν τον πολύ σημαντικό σκοπό.

Σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζί το 2ο Hautes Grecians και να ενισχύσουμε ξανά το ταλέντο των Ελλήνων σχεδιαστών στην Υψηλή Ραπτική.

#HautesGRecians

Μπορείτε να βρείτε τις προσκλήσεις σας για το #HG18 εδώ.

Δείτε το βίντεο του #HG17 εδώ: