REAL LIFE TRUE STORIES

Καθηγητής του MIT έβαλε κούνια στο εργαστήριο για να βοηθήσει μία φοιτήτρια και τη μικρή της κόρη


The Jennettes

22 Ιουνίου 2021

Καθηγητής του MIT έβαλε κούνια στο εργαστήριο για να βοηθήσει μία φοιτήτρια και τη μικρή της κόρη

Η Katie Cunningham είναι 11 μηνών και ήδη έχει το τέλειο βιογραφικό. Περνάει το χρόνο της σε ένα εργαστήριο του MIT, όπου την προσέχουν ορισμένοι από τους κορυφαίους επιστήμονες την ώρα που η μητέρα της κάνει την έρευνά της.

Όχι, δεν πρόκειται για ένα επαναστατικό πρόγραμμα του ΜΙΤ με στόχο να εντάξει τα παιδιά στη STEM, αλλά για την εξαιρετική πρωτοβουλία του καθηγητή Troy Littleton. Ο διδάκτορας νευροεπιστήμης δεν ήθελε να μείνει πίσω η φοιτήτριά του, Karen Cunningham, η οποία δεν μπορούσε να πάει στο εργαστήριο για έναν σημαντικό λόγο: Εξαιτίας της πανδημίας, αδυνατούσε να αφήσει τη μικρή Katie σε κάποιον βρεφονηπιακό σταθμό. Ήταν, λοιπόν, απαραίτητο να μένει σπίτι μαζί της. 

Όντας πατέρας και ο ίδιος, γνώριζε καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς. «Τα πειράματα δεν μπορούν να χωρέσουν στο κλασικό οκτάωρο των 9-5. Ήταν λογικό, λοιπόν, να φέρνει μαζί της την Katie», είπε στο Insider, κι εγκατέστησε μία μικρή κούνια στο εργαστήριο.

Σε φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter το Μάιο, έγραψε: «Η νέα αγαπημένη μου αγορά για το εργαστήριο – μία κούνια που μπαίνει στο γραφείο μου ώστε να μπορεί η διδακτορική μου φοιτήτρια να φέρνει την εννέα μηνών κόρη της στη δουλειά όταν αυτό είναι απαραίτητο, κι εγώ μπορώ να παίζω μαζί της την ώρα που η μαμά της εργάζεται».

Το post έγινε viral κι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 118 χιλιάδες likes! 

Σε μία εποχή που πολλές εργαζόμενες μητέρες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ καριέρας και οικογένειας, αυτές οι κινήσεις είναι που πραγματικά μετρούν. Ας μην ξεχνάμε πως η πανδημία έπληξε δυσανάλογα τις γυναίκες, κρατώντας τες μακριά από τους επαγγελματικούς τους στόχους. Επωμίστηκαν τα οικογενειακά βάρη, την ώρα που οι άνδρες συνέχισαν να προοδεύουν και να εργάζονται με τους προ κορωνοϊού ρυθμούς.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr