REAL LIFE WHO

Ο καθηγητής που αγαπήσαμε! Παρέδωσε μάθημα αγκαλιά με το μωρό φοιτητή του


The Jennettes

6 Μαρτίου 2019

d0lhicexcaal7mr1.jpg

Ο καθηγητής μαθηματικών Nathan Alexander ήταν πάντα υποστηρικτικός προς τους μαθητές του στο κολλέγιο Morehouse, και το απέδειξε εμπράκτως.

Σε ένα από τα μαθήματα, ο Nathan έπιασε τον 26χρονο Wayne Hayer να μιλάει με τη σύζυγό του στο κινητό, προσπαθώντας να συνεννοηθεί σχετικά με την 5 μηνών κόρη τους, Assata. Θέλοντας να εμφυσήσει ηγετικότητα στους μαθητές του, ο Nathan του είπε ότι θα μπορούσε να τη φέρει στην τάξη, αν αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Στην αρχή ο Wayne δεν σκόπευε να ελέγξει αν ο καθηγητής του σοβαρολογούσε. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι δεν είχε άλλη λύση, αποφάσισε να πάρει την μικρή στο μάθημα, χωρίς να υποψιάζεται ότι το μάθημα της Παρασκευής θα γινόταν viral για αυτόν το λόγο.

Ο Wayne φόρεσε στην Assata ένα φορμάκι κι ένα ροζ πουλόβερ και πήρε μαζί του την κουβέρτα της. Την έδεσε στο στήθος του κι έφυγε. "Ήμουν αγχωμένος για αυτό", δήλωσε αργότερα στη Washington Post. Ήξερε ότι το ίδιο είχε κάνει η μητέρα του όταν πήγαινε κι εκείνη στο κοινοτικό κολλέγιο, αλλά το Morehouse είναι ιστορικά ένα κολλέγιο που πηγαίνουν κυρίως μαύροι άντρες. Και δεν είχε δει ούτε ακούσει κάποιον άλλο άντρα να το κάνει αυτό.

Όταν όμως έφτασε στο μάθημα, ο καθηγητής του όχι απλώς τον υποδέχτηκε με χαρά, αλλά προσφέρθηκε να κρατήσει την Assata ώστε ο Wayne να μπορεί να κρατήσει σημειώσεις. Ο πατέρας έδεσε τη μικρή επάνω στον καθηγητή του και το μάθημα της άλγεβρας διεξήχθη κανονικά.

Ένας από τους μαθητές τράβηξε μια φωτογραφία, την οποία δημοσίευσε στα social media, λαμβάνοντας χιλιάδες σχόλια και κοινοποιήσεις. Καθώς υπάρχει ένα στερεότυπο που θέλει τους αφροαμερικάνους άντρες να μην είναι καλοί πατεράδες, οδηγώντας συχνά σε μονογονεϊκές οικογένειες, η κίνηση του Alexander ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Κι αφου ο στόχος του ήταν να εμπνεύσει και να βοηθήσει, ελπίζουμε πραγματικά να τα κατάφερε.