REAL LIFE TRUE STORIES

Η Melek Ipek παίρνει πίσω τη ζωή της - Ετοιμάζεται να σπουδάσει και να γίνει καθηγήτρια μαθηματικών


The Jennettes

29 Ιουνίου 2021

Η Melek Ipek παίρνει πίσω τη ζωή της - Ετοιμάζεται να σπουδάσει και να γίνει καθηγήτρια μαθηματικών

Το άκουσμα του ονόματός της, προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι. Η Melek Ipek έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο επειδή σκότωσε το σύζυγό της – έναν άνδρα που την κακοποίησε με κάθε τρόπο και απείλησε τη ζωή της. «Κάνε την τελευταία σου προσευχή», της είχε πει, πριν εκείνη πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στο μαρτύριό της. 

Φυλακίστηκε για τρεις μήνες – το τουρκικό δικαστήριο δεν της αναγνώρισε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Αφέθηκε ελεύθερη, όμως, και είναι έτοιμη να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της. Έχοντας περάσει 108 μέρες στη φυλακή, τώρα ζει με τις κόρες και τα ζώα τους σε μία φάρμα και προσπαθεί να αφήσει πίσω το παρελθόν. Ονειρεύεται, μάλιστα, να γίνει καθηγήτρια μαθηματικών.

«Θα προσπαθήσω να μπω στο πανεπιστήμιο. Αν δεν τα καταφέρω φέτος, θα προσπαθήσω ξανά του χρόνου», είπε στη Hurriyet Daily. «Θέλω να μορφώσω τα παιδιά, ώστε να γίνουν καλόψυχα. Θέλω να μεγαλώσω καλούς ανθρώπους για τις επόμενες γενιές».

Όπως αποκάλυψε η Melek, το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ποτέ, ήταν να κρατήσει για τον εαυτό της όσα βίωνε για 14 ολόκληρα χρόνια. «Αν ήξερα τότε όσα γνωρίζω τώρα, θα το έλεγα στον πατέρα και τη μητέρα μου. Τα παιδιά πρέπει να λένε τα πάντα στους γονείς τους. Πρέπει να τους διδάξουμε να λένε “Όχι” ελεύθερα. Δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν στις οικογένειές τους».

 

πηγή φωτογραφίας: Instagram

 

Δείτε ακόμη:


 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr