REAL LIFE TRUE STORIES

O πραγματικός λόγος που η Grace Kelly αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα της


The Jennettes

29 Ιουνίου 2021

O πραγματικός λόγος που η Grace Kelly αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα της

Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1951, όταν ήταν 22 ετών. Ήταν τόσο καλή, μάλιστα, που ο Garry Cooper την «έκλεισε» για την ταινία High Noon που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία. Τέσσερα χρόνια μετά, με έντεκα ταινίες στο βιογραφικό της, η Grace Kelly άφησε για πάντα πίσω της το Hollywood κι έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο της ζωής της: εκείνον της πριγκίπισσας του Μονακό.

Όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Rainier, το 1956, έπαψε να εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη. Η καριέρα της τελείωσε εκεί – όταν ακόμη βρισκόταν στο απόγειό της. Κι όμως, οι ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν ήταν πολλές.

Ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, είχε πολλές υποχρεώσεις. Το πρόγραμμά της ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό και, από την ώρα που απέκτησε τα παιδιά της, το να εργαστεί ως ηθοποιός της φαινόταν αστείο. Το 1962, συγκεκριμένα, τρία χρόνια πριν γεννηθεί η Stephanie, οι κορυφαίοι του Hollywood της πρότειναν συνεργασίες, με την ελπίδα να δεχθεί. Φυσικά, κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Grace Kelly
Grace-Kelly-classic-movies-9449840-1696-2200

Ο Alfred Hitchcock την είχε πάντα στο μυαλό του, όταν ετοίμαζε τα projects του. Την ήθελε για πρωταγωνίστρια – μία φορά είπε το «ναι», για να το πάρει πίσω λίγο αργότερα. Ήταν για τη Marnie, όπου θα υποδυόταν τη Margaret Edgar, μία νεαρή γυναίκα που, ως παιδί, σκότωσε τον άνδρα που πίστευε ότι παρενοχλούσε τη μητέρα της. Αρχικά, ο Rainier είχε σταθεί στο πλευρό της. Οι σύμβουλοί του, ωστόσο, και ο Charles De Gaulle, επέμεναν πως ήταν ανάρμοστο. 

Τελικά, ο σύζυγός της τής στάθηκε εμπόδιο. Απαγόρευσε τις ταινίες της στο Μονακό, δεν την άφησε να εξελιχθεί. Κι όμως, λίγο πριν το γάμο τους, η Grace Kelly δήλωνε στον Τύπο πως «δε θα σταματήσω ποτέ».
 

πηγή φωτογραφίας: Getty/Ideal Image

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr