REAL LIFE TRUE STORIES

«Να νιώθετε περήφανοι»: Η συγκινητική επιστολή ενός 9χρονου παιδιού σε έναν γκέι άνδρα ύστερα από ομοφοβική επίθεση


The Jennettes

30 Ιουνίου 2021

«Να νιώθετε περήφανοι»: Η συγκινητική επιστολή ενός 9χρονου παιδιού σε έναν γκέι άνδρα ύστερα από ομοφοβική επίθεση
Ένα 9χρονο παιδί έγραψε μια αξιολάτρευτη, συγκινητική επιστολή σε έναν γκέι άνδρα που έλαβε άσχημα ομοφοβικά μηνύματα μίσους, μετά την εμφάνιση του στην τηλεόραση με τον σύζυγό του.

Ένα 9χρονο παιδί έγραψε μια αξιολάτρευτη, συγκινητική επιστολή σε έναν γκέι άνδρα που έλαβε άσχημα ομοφοβικά μηνύματα μίσους, μετά την εμφάνιση του στην τηλεόραση με τον σύζυγό του.

Όσο δύσκολα και αργά κι αν μεταβάλλεται η κοινωνία μας, κάτι τέτοιες ειδήσεις μας κάνουν να ελπίζουμε για το μέλλον και κυρίως την νέα γενιά, η οποία συνεχώς μας διδάσκει πράγματα και καταφέρνει να «βάζει τα γυαλιά» σε ορισμένες ρατσιστικές, συντηρητικές και ομοφοβικές φωνές.

Μέρες μετά την εμφάνιση του Dits Preece, από το Alderney, και του συζύγου του στην τοπική τηλεόραση για να μιλήσουν για το Alderney Pride έλαβε μια ανώνυμη, χειρόγραφη ομοφοβική επιστολή από μια γυναίκα που «νευρίασε» βλέποντας το ζευγάρι να κρατάει χέρια στις ειδήσεις.

«Ο εγγονός μου ρώτησε γιατί αυτός ο άντρας είχε το χέρι του γύρω από τον άλλο», προτού αναφέρει στον Preece ότι ένα ζευγάρι «είναι ένας άντρας και μια γυναίκα και έτσι θα είναι πάντα». «Έμοιαζες σαν αστείο», συνέχισε η γυναίκα. «Δοκιμάστε να πάτε και οι δύο σε ένα τσίρκο».

Ο Preece μοιράστηκε την ομοφοβική επιστολή στο Facebook, χαρακτηρίζοντας τη γυναίκα «αξιολύπητη» επειδή δεν είχε το θάρρος να υπογράψει το όνομά της. Μόλις η τοπική κοινότητα LGBT + άκουσε τι είχε συμβεί, συγκεντρώθηκαν μαζί για να βεβαιωθούν ότι ο Preece γνώριζε ότι είναι αγαπητός και αποδεκτός άνευ όρων.

Η Liberate, μια φιλανθρωπική οργάνωση LGBT+ , ξεκίνησε μια εκστρατεία με τίτλο «Αγαπητέ κύριε Preece», ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να στείλουν επιστολές αγάπης και αλληλεγγύης. Και πράγματι, πολλά γράμματα έχουν ήδη σταλεί από queer ανθρώπους και συμμάχους - αλλά ένα συγκεκριμένα έχει χαραχτεί στις καρδιές των ανθρώπων με την τρυφερότητά του.

Ένα παιδί εννέα ετών αφιέρωσε χρόνο για να γράψει στον Preece, λέγοντάς του ότι το ανώνυμο ομοφοβικό ήταν «αγενές» και «αδιάφορο». «Όλοι είναι ίσοι ανεξάρτητα από οτιδήποτε», έγραψε το παιδί - που δεν έχει κατονομαστεί - στην επιστολή.

«Θα πρέπει να νιώθετε περήφανοι που είστε γκέι και να συνεχίσετε να βγαίνετε στην τηλεόραση για να μιλήσετε για την LGBTQ+ κοινότητα. Αγνοήστε τι λένε οι αρνητικοί άνθρωποι για τη σχέση σας, επειδή είναι λάθος!», έγραψε.

«Πρέπει να πουν θετικά πράγματα για εσάς τους δύο, γιατί είστε καταπληκτικοί!. Στο σχολείο μου, λέμε "Κανένας μόνος του", γιατί είμαστε όλοι ίσοι! Σας υποστηρίζω πολύ!».

Κλείνοντας την επιστολή του, το παιδί πρόσθεσε: «Ζευγάρι σημαίνει "δύο", και όχι αντίθετα φύλα», παράλληλα με ένα χαμογελαστό πρόσωπο.

Δείτε ακόμη: 10 celebrities που δεν γνώριζες ότι ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr