REAL LIFE TRUE STORIES

Revathi Veeramani: Έζησε στα όρια της φτώχειας και προπονούταν ξυπόλυτη - Τώρα, θα εκπροσωπήσει την Ινδία στο Τόκιο


Στεφανία Παπαδημητρίου

12 Ιουλίου 2021

Revathi Veeramani: Έζησε στα όρια της φτώχειας και προπονούταν ξυπόλυτη - Τώρα, θα εκπροσωπήσει την Ινδία στο Τόκιο

H Revathi Veeramani ήταν πολύ μικρή όταν έχασε τους γονείς της. Μεγάλωσε με τη γιαγιά της – μία εργάτρια εργοστασίου στο μικρό χωριό Sakkimangalam της Ινδίας. Τα χρήματα που κέρδιζε κάλυπταν μετά βίας τις ανάγκες των δύο εγγονιών της και πάλευε κάθε μέρα για να υπάρχει φαγητό στο τραπέζι.

Η Revathi έτρεχε ξυπόλυτη, δεν μπορούσε να αγοράσει παπούτσια. Λάτρευε, όμως, το άθλημά της και κατάφερε να ξεχωρίσει. Έγινε επαγγελματίας και, τελικά, θα εκπροσωπήσει την Ινδία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Θα αγωνιστεί στα 400 μέτρα και θα κάνει τη χώρα της περήφανη. 

Η γιαγιά της δεν ήταν στο πλευρό της από την αρχή. Δίσταζε, προτιμούσε να τη δει σε έναν χώρο που θα την εξασφάλιζε οικονομικά. Ο προπονητής που είχε στο σχολείο, όμως, την ενθάρρυνε και προσφέρθηκε να την αναλάβει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Revathi (@revathi_veeramani)

Το ταλέντο της φάνηκε όταν ήταν μαθήτρια Γ΄Λυκείου και πήρε μέρος στο δρόμο 100 μέτρων. Έτρεξε ξυπόλυτη και πέρασε στον τελικό, ο οποίος περιλάμβανε σχολεία ολόκληρης της χώρας. Ο γυμναστής της ήταν που τη στήριξε οικονομικά, της παρείχε εξοπλισμό και τρόφιμα, βοήθησε την αδελφή της να βρει δουλειά στο αστυνομικό τμήμα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Revathi (@revathi_veeramani)

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου, έτρεξε 400  μέτρα σε 53,55 δευτερόλεπτα. Έχοντας κάνει σωστή προπόνηση για δύο μόνο χρόνια, κέρδισε τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τώρα, το κορίτσι που έζησε στο όριο της φτώχειας, ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και θα αγγίξει τα όνειρά του.


Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr