REAL LIFE TRUE STORIES

Ο Bob Dylan κατηγορείται για τον βιασμό μίας 12χρονης


Στεφανία Παπαδημητρίου

17 Αυγούστου 2021

Ο Bob Dylan κατηγορείται για τον βιασμό μίας 12χρονης

«Εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως μουσικός, τη χειραγώγησε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, απέκτησε τον πλήρη έλεγχό της, κι όλα ήταν μέρος του σχεδίου για να την κακοποιήσει σεξουαλικά».

Ο Bob Dylan μάλλον δεν είναι αυτός που πιστεύαμε. Μήνυση θέλει το βραβευμένο με Nobel καλλιτέχνη να παρέχει αλκοόλ και ναρκωτικά σε ένα 12χρονο κορίτσι και, στη συνέχεια, να το βιάζει. «Την προσέγγισε και δημιούργησε ένα συναισθηματικό δέσιμο με την ανήλικη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το θύμα του είναι σήμερα 68 ετών. Η JC, όπως είναι τα αρχικά της, υποστηρίζει ότι εκείνος, που τότε ήταν 23 ή 24 ετών, εκμεταλλεύτηκε τη φήμη του και «τη θέση του ως μουσικός, τη χειραγώγησε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, απέκτησε τον πλήρη έλεγχό της, κι όλα ήταν μέρος του σχεδίου για να την κακοποιήσει σεξουαλικά».

«”Έριξε” τις αναστολές της με στόχο να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά – όπως και έκανε – χορηγώντας της ναρκωτικά, αλκοόλ και απειλώντας τη με σωματική βία, αφήνοντάς τη με τρομερά συναισθηματικά και ψυχικά τραύματα μέχρι σήμερα», αναφέρει η μήνυση.

Η JC υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε πολλές φορές, επί έξι εβδομάδες, τον Απρίλιο και το Μάιο του ’65, με αρκετά περιστατικά να λαμβάνουν χώρα στο διάσημο Chelsea Hotel του Manhattan. Εξαιτίας του, ταπεινώθηκε και υποφέρει ως τώρα από κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή, που «την κρατούν μακριά από καθημερινές δραστηριότητες».

Εκπρόσωπος του 80χρονου, πια, Dylan, μίλησε στην Guardian και αποκάλεσε «αναληθείς» αυτούς τους ισχυρισμούς «για κάτι που συνέβη προ 56ετίας» και θα υπερασπιστεί πλήρως την αθωότητά του. 

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση 

jenny.gr