CELEBRITIES

Πρίγκιπας Andrew: Θύμα του Epstein τον μηνύει για σεξουαλική κακοποίηση - «Με βίασε όταν ήμουν 17 χρονών»


The Jennettes

10 Αυγούστου 2021

Πρίγκιπας Andrew: Θύμα του Epstein τον μηνύει για σεξουαλική κακοποίηση - «Με βίασε όταν ήμουν 17 χρονών»
Μια Αμερικανίδα που ισχυρίζεται ότι μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 17 ετών για να συνευρεθεί ερωτικά με τον Δούκα της Υόρκης, έχει ασκήσει μήνυση στη Νέα Υόρκη ισχυριζόμενη ότι ο πρίγκιπας Andrew την κακοποίησε σεξουαλικά τρεις φορές.

Μια Αμερικανίδα που ισχυρίζεται ότι μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 17 ετών για να συνευρεθεί ερωτικά με τον Δούκα της Υόρκης, έχει ασκήσει μήνυση στη Νέα Υόρκη δηλώνοντας ότι ο πρίγκιπας Andrew την κακοποίησε σεξουαλικά τρεις φορές.

Virginia Giuffre, θύμα του δικτύου παιδεραστίας που είχε στήσει ο χρηματιστής Jeffrey Epstein, κατέθεσε επίσημα μήνυση κατά του δευτερότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου.

Όπως κατέθεσε, «Θεωρώ τον πρίγκιπα Andrew υπεύθυνο για όσα μου έκανε», είπε. «Οι ισχυροί και πλούσιοι δεν απαλλάσσονται από την ευθύνη για τις πράξεις τους. Ελπίζω ότι τα άλλα θύματα θα δουν ότι είναι δυνατό να μην ζουν στη σιωπή και τον φόβο, αλλά να διεκδικήσουν τη ζωή τους με τη φωνή τους και ζητώντας δικαιοσύνη».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nowtolovenz (@nowtolovenz)

«Δεν κατέληξα σε αυτήν την απόφαση ελαφρώς», πρόσθεσε. «Ως μητέρα και σύζυγος, η οικογένειά μου έρχεται πρώτη - και ξέρω ότι αυτή η ενέργεια θα με υποβάλει σε περαιτέρω επιθέσεις του πρίγκιπα και των αντιπροσώπων του - αλλά ήξερα ότι αν δεν ακολουθήσω αυτήν την ενέργεια, θα τους απογοήτευα όλους».

Στη μήνυση που κατέθεσε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η 38χρονη πλέον γυναίκα, κατηγορεί τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας πως την κακοποίησε σεξουαλικά στην έπαυλη του Epstein στο Μανχάταν, αλλά και στο Λονδίνο και στην Καραϊβική, από το 2000 έως το 2002, όταν ήταν σε ηλικία κάτω των 18 ετών.

«Σε αυτή τη χώρα κανένα πρόσωπο, είτε πρόεδρος είτε πρίγκιπας, δεν είναι υπεράνω του νόμου και κανένα πρόσωπο, όσο ανίσχυρο ή ευάλωτο, δεν μπορεί να στερηθεί την προστασία του νόμου», αναφέρουν τα έγγραφα.

«Πριν από είκοσι χρόνια ο πλούτος, η δύναμη, η θέση και οι σχέσεις του πρίγκιπα Andrew του επέτρεψαν να κακομεταχειριστεί ένα φοβισμένο, ευάλωτο παιδί χωρίς κανέναν να το προστατεύσει. Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει».

Ο 61χρονος πρίγκιπας είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές το Νοέμβριο του 2019 σε μία συνέντευξή του στο BBC, η οποία είχε θεωρηθεί καταστροφική για το παλάτι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @celebswithghislaine

Η συναναστροφή του με τον Jeffrey Epstein - ο οποίος αυτοκτόνησε στο κελί του το 2019 - και το σκάνδαλο που «έσκασε» μετά την καταδίκη του, οδήγησε τον πρίγκιπα Andrew να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συναναστροφές του οδήγησαν σε υποψίες εμπλοκής σε τέτοιου είδους κυκλώματος.

Σε αγωγή που έχει κατηγορηθεί σε βάρος του φίλου του και μεγιστάνα μόδας, Peter Nygård, αναφέρεται ότι βίασε δέκα κορίτσια, ηλικίας 14 και 15 ετών, στην βίλα του στις Μπαχάμες, στην οποία ο πρίγκιπας Andrew έχει φιλοξενηθεί στο παρελθόν.

Από τότε, το τρίτο και «αγαπημένο» παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ, ο «έκπτωτος άγγελος» όπως τον ονομάζουν στην Αγγλία, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σωρεία ερωτημάτων για τις σχέσεις του με τα κυκλώματα trafficking.

Δείτε ακόμη: 9 ασυνήθιστες παραδόσεις για τα μωρά της βασιλικής οικογένειας που δεν γνωρίζαμε πως υπάρχουν 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.