REAL LIFE TRUE STORIES

Αν νομίζετε ότι αυτά τα διάσημα τραγούδια μιλούν για έρωτα, σας περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη


The Jennettes

6 Σεπτεμβρίου 2021

Αν νομίζετε ότι αυτά τα διάσημα τραγούδια μιλούν για έρωτα, σας περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη
Εδώ θα μερικά τραγούδια που συχνά παρερμηνεύουμε. Την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να εκφραστούμε μέσα από τη μουσική, ας έχουμε στο μυαλό μας το πραγματικό τους νόημα.

Κάθε ζευγάρι έχει το τραγούδι του. Είναι αυτό που ζωγραφίζει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, θυμίζει τον ενθουσιασμό του πρώτου καιρού, επαναφέρει τις πεταλούδες στο στομάχι. 

Τι γίνεται, άραγε, όταν μαθαίνουμε ότι το κομμάτι που αφιερώναμε στο σύντροφό μας, τελικά δεν έχει καμία σχέση με τον έρωτα; Τρανό παράδειγμα, το Baby it’s cold outside που, στην πραγματικότητα, δεν είναι όσο γλυκό πιστεύαμε. Μπορεί να γράφτηκε το 1944, όταν ο κόσμος λειτουργούσε διαφορετικά, και να πήρε Oscar, αλλά οι στίχοι «I ought to say no, no, no sir» και «Mind if I move in closer ... Gosh, your lips are delicious ... How can you do this thing to me?» ενώ εκείνη έχει ήδη αρνηθεί, μάλλον προκαλούν. Αυτός είναι και ο λόγος που, το 2018, απαγορεύθηκε από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Παρακάτω θα μερικά τραγούδια που συχνά παρερμηνεύουμε. Την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να εκφραστούμε μέσα από τη μουσική, ας έχουμε στο μυαλό μας το πραγματικό τους νόημα.

Can't Feel My Face - The Weeknd 

Ένα ολόκληρο τραγούδι αφιερωμένο στα ναρκωτικά και τον τρόπο με τον οποίο μουδιάζουν το σώμα – δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο από τον Weeknd.

The One I Love - R.E.M. 

Ένα από τα διασημότερα ερωτικά τραγούδια που δεν είναι καν ερωτικό. Ο στίχος «A simple prop to occupy my time» θα έπρεπε να μας είχε προβληματίσει, αλλά ίσως επιλέξαμε να τον αγνοήσουμε.

Ho Hey - The Lumineers

Γλυκό, χαριτωμένο, «I belong with you, you belong with me, you’re my sweetheart» - υπέροχο, ή μήπως όχι; Ένα κομμάτι που περιέχει πολλή μοναξιά και αυτολύπηση, γραμμένο από τη σκοπιά του τρίτου προσώπου. Αφορά τη ζήλεια κι όχι τον έρωτα.

Marry You – Bruno Mars

Αυτό το τραγούδι δεν έχει κανένα κρυφό νόημα, απλώς είναι παρεξηγημένο. Ο Bruno Mars δεν της κάνει πρόταση γάμου επειδή την αγαπά, αλλά επειδή βαριέται εκείνο το υπέροχο βράδυ. Θέλει να κάνει κάτι χαζό με τη σύντροφό του – «If we wake up and you wanna break up that's cool / No, I won't blame you / It was fun, girl», της λέει άλλωστε.
 

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media 

jenny.gr