REAL LIFE TRUE STORIES

Simone Biles:Το FBI γνώριζε και κάλυπτε τον κακοποιητή μας


The Jennettes

16 Σεπτεμβρίου 2021

Simone Biles:Το FBI γνώριζε και κάλυπτε τον κακοποιητή μας

Η Simone Biles μίλησε και είπε όσα κανείς δεν ήταν έτοιμος να ακούσει. Παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο, κατέθεσε ενώπιον της Γερουσίας κι αποκάλυψε πως οι Αρχές γνώριζαν πως ο γιατρός της αμερικανικής Εθνικής Ομάδας Γυμναστικής Larry Nassar κακοποιούσε τις αθλήτριες και «έκαναν τα στραβά μάτια», όπως δήλωσε συγκεκριμένα.

«Αρκετά», είπε. Μαζί με τρεις συναθλήτριές της, αποκάλυψαν όλα όσα βίωσαν εξαιτίας του και πώς τα εγκλήματά του στιγμάτισαν τις ζωές τους. Ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, απάντησε ότι είναι «βαθιά λυπημένος» που άργησε να δράσει και να σταματήσει τον κακοποιητή τους.

«Κατηγορώ τον Larry Nassar κι επίσης κατηγορώ ολόκληρο το σύστημα που κάλυψε και ενίσχυσε αυτήν την κακοποίηση», είπε η τέσσερις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, με δάκρυα στα μάτια. Κατήγγειλε την αποτυχία του FBI αλλά και την Επιτροπή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που «γνώριζαν ότι κακοποιήθηκα από τον επίσημο γιατρό πολύ πριν τους το πω εγώ».

Η Biles τόνισε ότι είχε ένα μήνυμα, το οποίο έπρεπε να λάβουν όλοι. Και να δράσουν ανάλογα. «Αν επιτρέψεις σε έναν κακοποιητή να βλάψει παιδιά, οι συνέπειες θα γυρίσουν πάνω σου και θα είναι σοβαρές. Ως εδώ».

Και οι τέσσερις γυναίκες κατέθεσαν ότι γνώριζαν πολλά ακόμη θύματα του Nassar, τα οποία κακοποιήθηκαν μετά τις καταγγελίες εναντίον του στο FBI.

Η McKayla Maroney κοίταξε τους Γερουσιαστές στα μάτια και είπε ότι στα 15 της, ο γιατρός της ξάπλωσε επάνω της όταν ήταν γυμνή. Νόμιζε πως θα πέθαινε και, όταν πια μίλησε στις Αρχές για όσα υπέστη, κλαίγοντας, οι πράκτορες έμειναν σιωπηλοί. Εξήγησε πώς το FBI «μείωσε και υποτίμησε» τόσο την ίδια, όσο  και τις συναθλήτριές της, καθυστερώντας τις έρευνες.

«Το ότι είμαι εδώ σήμερα, παίρνει πίσω όσα έχω. Βασική μου ανησυχία είναι απλώς το να έχω ενέργεια να φύγω από εδώ. Δε νομίζω να καταλαβαίνει ο κόσμος πόσο μας επηρεάζει όλο αυτό», είπε η τρίτη μάρτυρας, Aly Raisman.

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση

jenny.gr