REAL LIFE TRUE STORIES

Stanley Hotel: Η ιστορία πίσω από το στοιχειωμένο και πιο τρομακτικό ξενοδοχείο του κόσμου


The Jennettes

25 Σεπτεμβρίου 2021

Stanley Hotel: Η ιστορία πίσω από το στοιχειωμένο και πιο τρομακτικό ξενοδοχείο του κόσμου
Θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη της Αμερικής και κρύβει ένα τρομακτικό παρελθόν μαζί με μια σκοτεινή ιστορία που ενέπνευσε τον Stephen King να γράψει κάποτε ένα από τα πιο καθηλωτικά θρίλερ όλων των εποχών, τη «Λάμψη». Το Stanley Hotel, το πραγματικό ξενοδοχείο πίσω από το Overlook Hotel της ταινίας, μέχρι σήμερα αποκαλύπτεται μέσα από διάφορες θεωρίες, οι περισσότερες από τις οποίες κρύβουν μια βαθιά μεταφυσική ιστορία.

Θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη της Αμερικής που προκαλεί κάθε θαραλλέο ταξιδιώτη να το επισκεφθεί και κρύβει ένα τρομακτικό παρελθόν μαζί με μια σκοτεινή ιστορία που ενέπνευσε τον Stephen King να γράψει κάποτε, ένα από τα πιο καθηλωτικά θρίλερ όλων των εποχών, τη «Λάμψη».

Το Stanley Hotel στο Κολοράντο, το πραγματικό ξενοδοχείο πίσω από το Overlook Hotel της ταινίας, μέχρι σήμερα αποκαλύπτεται μέσα από διάφορες θεωρίες, οι περισσότερες από τις οποίες κρύβουν μια βαθιά μεταφυσική ιστορία. 

Tα εγκαίνια του ξενοδοχείου, που βρίσκεται λίγα μόλις μίλια μακριά από τα Rocky Mountains, έγιναν το 1909. Εφευρέτης του πολυτελούς καταλύματος των 420 δωματίων είναι ο Freelan Oscar Stanley ενώ οι θεωρίες ότι είναι στοιχειωμένο είναι πολλές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται κατά καιρούς ότι έχουν παρατηρήσει περίεργες «κινήσεις» στους χώρους του ξενοδοχείου. Οι πιο παράξενες έχουν παρατηρηθεί στην αίθουσα χορού ενώ πολλοί πελάτες του ξενοδοχείου έχουν ομολογήσει πως έχουν δει μέσα στη νύχτα, άτομα να στέκονται ακίνητα και να τους κοιτούν ενώ στη συνέχεια χάνονταν μες στο σκοτάδι. 

jenny.gr

Οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν εκεί, ποικίλλουν και πολλά από όσα έχουν ειπωθεί από τους πελάτες, παραμένουν μέχρι σήμερα άλυτο μυστήριο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουν ακούσει ήχους από πιάνο ενώ στην αίθουσα δεν βρισκόταν κανείς, πιστεύοντας ότι είναι το φάντασμα της συζύγου του Freelan, της Flora Jane Record Tileston, η οποία ήταν πιανίστρια.

jenny.gr

Άλλα άτομα από το προσωπικό της κουζίνας λένε πως έχουν ακούσει φωνές αλλά η αίθουσα χορού κρύβει το μεγαλύτερο μυστήριο από την αρχή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα. 

jenny.gr

Τα ανεξήγητα φαινόμενα και οι μυστηριώδεις ήχοι επισκίαζαν για χρόνια το προφίλ του ξενοδοχείου, υποδηλώνοντας σκοτεινές παρουσίες στον χώρο. Ένα από τα πιο μυστηριώδη δωμάτια ήταν το 217, το δωμάτιο στο οποίο είχε διανυκτερεύσει κι ο Stephen King πριν περίπου 4 δεκαετίες.

jenny.gr

Μία από τις πιο διαδεδομένες ιστορίες κάνουν λόγο για το φάντασμα μιας πρώην καμαριέρας του ξενοδοχείου, η οποία τραυματίστηκε σε αυτό. Λεγόταν Elizabeth Wilson και υπέστη σοβαρά τραύματα έπειτα από μια διαρροή αερίου τη δεκαετία του 1920 που οδήγησε σε έκρηξη το δωμάτιο της. 

jenny.gr

Η τραυματίας τελικά, ανάρρωσε και επέστρεψε στη δουλειά της, την οποία κράτησε μέχρι το θάνατό της, σε ηλικία 90 ετών, στο σπίτι της στο Estes Park. Μετά από λίγο καιρό, το ξενοδοχείο άρχισε να λαμβάνει αναφορές για το φάντασμα μιας καμαριέρας που αιωρείται και περπατά μέσα από κλειστές πόρτες στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Ακόμη και ο ηθοποιός Jim Carrey όταν έμεινε σε αυτό το δωμάτιο για τα γυρίσματα της ταινίας Dumb and Dumber, φοβήθηκε τόσο πολύ που φημολογείται ότι έτρεχε τα μεσάνυχτα έξω από το δωμάτιο χωρίς τα ρούχα του. 

Μετά τη δημοσίευση του βιβλίου του King το 1977, οι επισκέπτες άρχισαν να αυξάνονται, όπως και η δημοφιλία του ξενοδοχείου. Διάφοροι ήχοι, κλάματα και γέλια σώζονται στον χρόνο και κάνουν μέχρι σήμερα την ταυτότητα του ξενοδοχείου τρομακτική, απρόσιτη και μυστηριώδη. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook/ The Stanley Hotel

Δείτε ακόμη: Τα πιο εξωπραγματικά ξενοδοχεία του κόσμου