REAL LIFE TRUE STORIES

Τα 4 θανατηφόρα ατυχήματα σε γυρίσματα ταινιών που ακόμα συγκλονίζουν


The Jennettes

22 Οκτωβρίου 2021

Τα 4 θανατηφόρα ατυχήματα σε γυρίσματα ταινιών που ακόμα συγκλονίζουν

Σήμερα, το Hollywood παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την υπόθεση του Alec Baldwin. Ο ηθοποιός πυροβόλησε με όπλο γυρισμάτων στο set της νέας του ταινίας, χωρίς να γνωρίζει ότι μέσα είχε πραγματικές σφαίρες. Κατά λάθος, λοιπόν, αφαίρεσε μία ανθρώπινη ζωή. Σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, Halyna Hutchins, ενώ τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Joel Souza

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον κινηματογράφο. Όση οργάνωση κι αν υπάρχει, πάντα είναι πιθανό να προκληθούν ατυχήματα. Παρακάτω λοιπόν, θα δείτε τις μεγαλύτερες τραγωδίες στα γυρίσματα ταινιών, που μοιάζουν βγαλμένες από θρίλερ.

Twilight Zone: The Movie

Αυτή η παραγωγή του Steven Spielberg ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις. Κάποια στιγμή, ένας ρατσιστής – τον οποίο υποδύθηκε ο Vic Morrow, θα περπατούσε στη Ζώνη του Λυκόφωτος, δηλαδή τον πόλεμο του Βιετνάμ, και θα αναγκαζόταν να αντιμετωπίσει τους πραγματικούς του δαίμονες σε μία προσπάθεια να σώσει δύο αθώα παιδιά. Η σκηνή περιλάβανε φωτιές κι ένα ελικόπτερο σε χαμηλό ύψος, το οποίο λόγω ισχυρών ανέμων, αναγκάστηκε να πετάξει προς το μέρος του Morrow και των παιδιών που έτρεχαν. Το ελικόπτερο έπεσε, σκοτώνοντας ακαριαία τόσο εκείνον, όσο και το ένα παιδί. 

The Crow

Οι περισσότεροι γνωρίζετε ήδη τα πάντα γύρω από τον τραγικό θάνατο του Brandon Lee. Όλα συνέβησαν στο set της ταινίας που γυρίστηκε το 1944, με ένα περίστροφο. Το όπλο είχε ήδη χρησιμοποιηθεί, ήταν γεμάτο άσφαιρα φυσίγγια. Για χάρη της φωτογράφησης, όμως, αυτά αντικαταστάθηκαν με σφαίρες. Τελικά, ο ηθοποιός πυροβολήθηκε στην κοιλιά – υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από 6 ώρες χειρουργείου. Ήταν μόλις 28 ετών.

Comes A Horseman

Το western με πρωταγωνιστές την Jane Fonda και τον James Caan είναι ένα από τα πιο τραγικά της ιστορίας του κινηματογράφου. Κάποια στιγμή, ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Caan θα έχανε τη βίαια ζωή του – ένα άλογο θα τον έσερνε. Κανείς δεν είχε ιδέα ότι αυτό θα συνέβαινε στην πραγματικότητα, στον κασκαντέρ του ηθοποιού, Jim Sheppard.

Midnight Rider: The Gregg Allman Story

Τον Φεβρουάριο του 2014, ένα μικρό συνεργείο μαζεύτηκε σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό. Οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης πίστευαν ότι δε θα περνούσε κανένα τρένο, ότι ο σταθμός είχε πάψει να χρησιμοποιείται. Είχαν άδικο, όμως. 
Ένα τρένο εμφανίστηκε στον ορίζοντα, οπότε συνεργείο και ηθοποιοί έτρεξαν να σωθούν. Είχαν χρόνο να φύγουν, αλλά άφησαν τον εξοπλισμό τους. Κάποια συντρίμμια παρέσυραν την 27χρονη βοηθό σκηνοθέτη, Sarah Jones, η οποία έφυγε από τη ζωή. 

Ο σκηνοθέτης Randall Miller καταδικάστηκε για φόνο εξ αμελείας.

jenny.gr