REAL LIFE TRUE STORIES

Yara: Η μυστηριώδης δολοφονία μιας 13χρονης που συγκλόνισε την Ιταλία, έρχεται στο Netflix


The Jennettes

30 Οκτωβρίου 2021

Yara: Η μυστηριώδης δολοφονία μιας 13χρονης που συγκλόνισε την Ιταλία, έρχεται στο Netflix
Η υπόθεση της δολοφονίας της 13χρονης Yara το 2010 συγκλόνισε την Ιταλία και οδήγησε σε μια σειρά ενδελεχών ερευνών για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος. Η πολύκροτη υπόθεση έρχεται στις 5 Νοεμβρίου στο Netflix με τον τίτλο "Yara" και από το trailer καταλαβαίνουμε ότι η πλοκή θα είναι καθηλωτική. 

H Yara Gambirasio ήταν μόλις 13 χρονών όταν τα ίχνη της χάθηκαν για πάντα. 

Η υπόθεση της δολοφονίας της το 2010 συγκλόνισε την Ιταλία και οδήγησε σε μια σειρά ενδελεχών ερευνών για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος. Η πολύκροτη υπόθεση έρχεται στις 5 Νοεμβρίου στο Netflix με τον τίτλο "Yara" και από το trailer καταλαβαίνουμε ότι η πλοκή θα είναι καθηλωτική. 

Το χρονικό της μυστηριώδους υπόθεσης

Η Yara την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου του 2010, στις 5:15 μ.μ,, φεύγει από το σπίτι της στη μικρή πόλη Brembate di Sopra της Bergamo, για να πάει στο γυμναστήριο, που βρισκόταν μόλις 700 μέτρα μακριά. Θα άφηνε ένα στερεοφωνικό στον προπονητή της και θα επέστρεφε σπίτι της, καθώς την επόμενη Κυριακή, το 13χρονο κορίτσι θα συμμετείχε σε επίδειξη της ρυθμικής γυμναστικής και ήταν ενθουσιασμένο. Μετά από δύο ώρες όμως, η Yara δεν είχε επιστρέψει ακόμη σπίτι της κι έτσι οι γονείς της άρχισαν να ανησυχούν.

Λίγο μετά τις 19:00, την κάλεσαν στο κινητό της αλλά η κλήση πήγε κατευθείαν στον τηλεφωνητή. Είκοσι λεπτά μετά, ο πατέρας της νεαρής καλεί την αστυνομία και σε πολύ λίγο στην περιοχή έχουν σταλεί ομάδες εντοπισμού. Η τελευταία επαφή της Yara ήταν με μία φίλη της, τη Martina στις 18:44 όπου οι δύο τους μέσω μηνυμάτων έλεγαν ότι θα συναντηθούν την επόμενη Κυριακή στις 8 το πρωί.

Πρόσωπο- κλειδί στην έκβαση της υπόθεσης θεωρείται η καθηγήτρια γυμναστικής, Letizia Ruggeri, η οποία δήλωσε ότι είχε δει τη 13χρονη νωρίτερα εκείνη την ημέρα και ότι η ίδια είχε κάνει μια μικρή προπόνηση προτού φύγει από το γυμναστήριο. Η Ruggeri παρότρυνε στην περιοχή να σταλούν οι ειδικοί σκύλοι της αστυνομίας, οι οποίοι αντί να ακολουθήσουν την αναμενόμενη διαδρομή μέχρι το σπίτι της κοπέλας, κατευθύνθηκαν προς ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Mapello. 

Το τελευταίο στίγμα από το κινητό του κοριτσιού είχε καταχωρηθεί στο συγκεκριμένο χωριό στις 18:49. Οι ημέρες άρχισαν να περνούν χωρίς κάποια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση αφού οι έρευνες στρέφονται προς συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά δεν ευδοκιμούν. Λίγο καιρό μετά, οι γονείς της έφηβης αρχίζουν να κάνουν τηλεοπτικές εκκλήσεις στην προσπάθεια εντοπισμού της κόρης τους. 

Η έκβαση και η αλληλουχία των γεγονότων εάν κρίνει κανείς από το trailer της πολυαναμενόμενης σειράς, φαίνεται πως θα είναι καθηλωτική ενώ αξίζει να πούμε πως η εισαγγελέας που ανέλαβε την μυστηριώδη υπόθεση, είχε βάλει σκοπό της ζωής της να βρει τον δολοφόνο της μικρής Yara. Μένει να δούμε σε λίγες ημέρες, στις οθόνες μας εάν τελικά κατάφερε πράγματι να φτάσει στη λύση του μυστηρίου που συγκλόνισε πριν 11 χρόνια την Ιταλία.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Italy24news.com

Δείτε ακόμη: Sharon Tate: Η ζωή της και η άγρια δολοφονία της από τον Charles Manson