REAL LIFE TRUE STORIES

Η αλήθεια του House of Gucci: Πώς η Patrizia Reggiani οργάνωσε τον φόνο του πρώην συζύγου της


Στεφανία Παπαδημητρίου

16 Νοεμβρίου 2021

Η αλήθεια του House of Gucci: Πώς η Patrizia Reggiani οργάνωσε τον φόνο του πρώην συζύγου της
Το 2014, όταν αποφυλακίστηκε, συνεργείο κίτρινης εκπομπής της ιταλικής τηλεόρασης εμφανίστηκε ξαφνικά στο γραφείο της στο Μιλάνο. Η Patrizia Reggiani είχε μόλις βρει την ελευθερία της μετά από 16 χρόνια – δεν παραδέχθηκε ποτέ την ενοχή της στο δικαστήριο. Δήλωνε αθώα, επέμενε ότι την παγίδευσε η κολλητή της. Εκείνη τη μέρα όμως, ο δημοσιογράφος την έπιασε απροετοίμαστη.

«Patrizia, γιατί προσέλαβες εκτελεστή να σκοτώσει τον Maurizio Gucci; Γιατί δεν τον πυροβόλησες εσύ;», τη ρώτησε. «Δεν έχω καλή όραση», του απάντησε. «Δεν ήθελα να αστοχήσω».

Από τότε, μίσησε τα μέσα ενημέρωσης. Απέφευγε τους ρεπόρτερ με κάθε τρόπο.

Η Patrizia Reggiani καταδικάστηκε για ένα έγκλημα που διέπραξε στις 27 Μαρτίου 1995. «Παράδεισος» έγραψε στο ημερολόγιό της, όταν ολοκληρώθηκε το σχέδιό της. Μία τόσο απλή λέξη, με τόσο μεγάλη σημασία. Είχε οργανώσει τη δολοφονία του πρώην συζύγου της, Maurizio Gucci. Ήταν ο εγγονός του Guccio Gucci, ιδρυτή της αυτοκρατορίας της μόδας. Και τελευταίο μέλος της δυναστείας.

Αμέσως ξέσπασε σκάνδαλο. Έμοιαζε με σαπουνόπερα – πρωταγωνίστρια, μία αδίστακτη γυναίκα που δε μασούσε τα λόγια της.

jenny.gr

Η Reggiani γεννήθηκε λίγο έξω από το Μιλάνο. Μεγάλωσε σε πλούσια οικογένεια, συναναστρεφόταν με την ελίτ της Ιταλίας όταν γνώρισε τον Maurizio. Στην αρχή της πέρασε παγερά αδιάφορος – «ένα ήσυχο αγόρι με στραβά μπροστινά δόντια», είπε στον Guardian το 2016.

Ερωτεύτηκαν, όμως. Παντρεύτηκαν στα 24 τους χρόνια, το 1972. Έζησαν μέσα στην πολυτέλεια – «ήμασταν πανέμορφο ζευγάρι και είχαμε μία υπέροχη ζωή», δήλωσε. Απέκτησαν δύο κόρες μαζί, έκαναν σκι στο Saint Moriz, διακοπές στο Acapulco και το Connecticut. «Προτιμώ να κλαίω σε Rolls – Royce παρά να χαίρομαι σε ποδήλατο», είχε δηλώσει στους New York Times.

jenny.gr

Η ευτυχία δεν κράτησε πολύ. Όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Maurizio, o Rodolfo Gucci, του κληροδότησε μόνο το 50% των μετοχών της Gucci. Κι εκείνος τρελάθηκε. «Μέχρι τότε, ήμουν η σύμβουλός του για όλα τα ζητήματα της εταιρείας. Αλλά ήθελε να είναι ο καλύτερος, και σταμάτησε να με ακούει» έχει αναφέρει η Patrizia.

Μάλωνε με τους συγγενείς του που διατηρούσαν το υπόλοιπο 50% της Gucci, έφερνε τα επαγγελματικά προβλήματα στο σπίτι. Ένα βράδυ, απλώς μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε. Δεν επέστρεψε στην οικογένεια. Το 1993 πούλησε το μερίδιό του για 120 εκατομμύρια δολάρια. Ερωτεύτηκε την παλιά του φίλη, Paola Franchi, και ήταν έτοιμος να ξεκινήσει μία νέα ζωή.

Αυτό εξόργισε τη Reggiani. «Θύμωσα μαζί του για πολλούς λόγους. Αλλά περισσότερο, για αυτόν: Έχασε την οικογενειακή επιχείρηση. Ήταν χαζό. Ήταν αποτυχία. Ήμουν γεμάτη οργή, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν έπρεπε να μου το κάνει αυτό», θα έλεγε αργότερα.

Η μέρα του φόνου ξεκίνησε όμορφα. Ήταν ένα χαλαρό ανοιξιάτικο πρωινό, σύμφωνα με τον θυρωρό του κτηρίου της via Palestro 20, όπου βρισκόταν το γραφείο του Maurizio. «Είδα ένα χέρι», ανέφερε. «Ήταν ένα όμορφο, καθαρό χέρι που κρατούσε όπλο».

Πυροβόλησε έξι φορές. Οι τρεις σφαίρες βρήκαν την πλάτη του Gucci, η τέταρτη το κεφάλι. Και οι δύο προορίζονταν για τον θυρωρό – ευτυχώς, κατέληξαν στο χέρι του. Εκείνος, πλησίασε τον Maurizio παρά τον πόνο – «πέθανε στα χέρια μου», είπε στην αστυνομία.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να συνδεθεί το έγκλημα με την Patrizia Reggiani. Είχε πει σε φίλους ότι ήθελε να τον δει νεκρό, όμως. Κι ανώνυμος πληροφοριοδότης, ο οποίος γνώριζε το προσωπικό της μέντιουμ, μίλησε με την αστυνομία, αποκαλύπτοντας ότι είχε προσλάβει εκτελεστή για τον πρώην σύζυγό της. Εκείνη, καταδικάστηκε ως συνεργός στον φόνο και της δόθηκε το ψευδώνυμο Vedova Nera Μαύρη Χήρα, δηλαδή.

jenny.gr

Τώρα, μαθαίνουμε την ιστορία της μέσω του House of Gucci. Με πρωταγωνίστρια τη Lady Gaga, θα γνωρίσουμε τον εγκέφαλο πίσω από τη δολοφονία του Maurizio. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου.

πηγή φωτογραφιών: Splash News