REAL LIFE TRUE STORIES

Ξυπνάς κάθε βράδυ την ίδια ώρα; Η συνήθεια που δείχνει πολλά για τη συναισθηματική σου κατάσταση


JTeam

6 Ιανουαρίου 2022

Ξυπνάς κάθε βράδυ την ίδια ώρα; Η συνήθεια που δείχνει πολλά για τη συναισθηματική σου κατάσταση
Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς όπως παλιά, τότε μάλλον η συναισθηματική σου κατάσταση εκπέμπει SOS.

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation, το 43% των Αμερικανών σπάνια κοιμάται επαρκώς. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που έγινε το 2011, το 60% των ανθρώπων αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου σχεδόν κάθε βράδυ. Αν ταυτίζεσαι, μάλλον ήρθε η ώρα να μάθεις τη θεωρία των ειδικών επάνω στον ύπνο, που σε προειδοποιούν για τη συναισθηματική κατάσταση, στην οποία βρίσκεσαι ανάλογα με το τι ώρα έχεις παρατηρήσει ότι ξυπνάς κάθε βράδυ.

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς γύρω στις 22:00:

Τότε είσαι αρκετά αγχωμένος

Είναι η ώρα που κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της μέρας με αποτέλεσμα να έχουμε υπερένταση. Οι πολλές σκέψεις και αναλύσεις για το τι θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά, μας κάνουν να στριφογυρίζουμε στο μαξιλάρι χωρίς να μπορούμε να ησυχάσουμε. Μια χαλαρωτική μουσική πριν πέσεις στο κρεβάτι, θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ να κάνεις έναν χαλαρωτικό και ποιοτικό ύπνο χωρίς διακοπές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν ξυπνάς:

Μεταξύ 23:00- 1:00, μάλλον βρίσκεσαι σε συναισθηματικό χάος

Αν ξυπνάς κάθε βράδυ τέτοιες ώρες, τότε μάλλον είσαι ψυχικά κουρασμένος σε τέτοιο σημείο σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική που έχεις χάσει το πάθος και την όρεξη σου για ζωή. Νιώθεις ότι δεν υπάρχει λύση σε κανένα πρόβλημα ενώ όλα σου μοιάζουν μάταια. Ίσως να οφείλεται εκεί και η ολονυχτία που ακολουθεί.

Μεταξύ 1:00- 3:00, έχεις θυμό

Αν συνέβη κάτι που σε εξόργισε πριν κοιμηθείς, τότε μάλλον θα το σκέφτεσαι για όλο το υπόλοιπο της βραδιάς. Ακόμη και μες στη μέρα, κατά τη διάρκεια της δουλειάς μπορεί κάτι να σου έκανε δύσκολη τη ζωή οπότε το βράδυ που ξαπλώνεις για ύπνο, τείνεις να το επαναφέρεις στη μνήμη με αποτέλεσμα να ξαναζείς από την αρχή τον θυμό που ένιωσες κι έτσι να μένεις άυπνη.

Μεταξύ 3:00- 5:00, άκου το σώμα σου

Οι πνεύμονές σου εκείνες τις ώρες είναι πιο ενεργοί, μεταφέροντας την απαραίτητη ενέργεια σε όλο τον οργανισμό που ενισχύει παράλληλα το ανοσοποιητικό σου. Αν το τελευταίο δεν είναι σε καλά επίπεδα, τότε μπορεί να πάσχεις σιωπηλά από κατάθλιψη. Αν περνάς κάποια δύσκολη φάση στη ζωή σου, τότε είναι πολύ πιθανό να πετάγεσαι από το κρεβάτι μεταξύ αυτών των ωρών κι ένας καλός τρόπος να το καταπολεμήσεις είναι να αφιερώσεις μια στιγμή στον εαυτό σου για σωστές εισπνοές και εκπνοές.

Μεταξύ 5:00- 7:00, είσαι αρκετά πιεσμένη

Όταν ξυπνάς τέτοια ώρα κάθε βράδυ, το έντερό σου είναι υπερδραστήριο. Αυτό σημαίνει ότι κάτι σε απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα και σε κάνει να χάνεις τον ύπνο σου. Μπορείς να προσπαθήσεις να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος, αναζητώντας λύσεις που θα ομαλοποιήσουν και πάλι τον ύπνο σου.

TAGS