REAL LIFE TRUE STORIES

Μικρά γράμματα, μεγάλα, στρογγυλά ή καλλιγραφικά: Όλα όσα αποκαλύπτει για εμάς ο γραφικός μας χαρακτήρας


JTeam

20 Ιανουαρίου 2022

Μικρά γράμματα, μεγάλα, στρογγυλά ή καλλιγραφικά: Όλα όσα αποκαλύπτει για εμάς ο γραφικός μας χαρακτήρας
Οι γραφολόγοι λένε πως ο τρόπος που γράφει ένα άτομο μπορεί να πει πολλά για τον χαρακτήρα του.

Ο εγκέφαλος δίνει την εντολή, το χέρι την εκτελεί κι έτσι αποκαλύπτονται πολλά στοιχεία του ατόμου που γράφει. Ξέρατε ότι οι γονείς μας επηρεάζουν τον τρόπο που μαθαίνουμε να γράφουμε; Είναι γνωστό ότι ένα μωρό εξαρτάται από τα άτομα φροντίδας και κυρίως από τη μαμά του μέχρι την αρχή της παιδικής του ηλικίας, τα 7 του.

Αν το παιδί τραυματιστεί και βιώσει την εγκατάλειψη, μετέπειτα στη ζωή του θα νιώθει ανεπαρκές. Όσο πασχίζει για την αποδοχή και από τους δύο του γονείς, τόσο πιο πολύ επηρεάζεται ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται σταδιακά η προσωπικότητά του και συνεπώς ο τρόπος γραφής του.

Ό,τι έχει ζήσει ένα παιδί μέχρι τα 7 του, συνήθως αποτυπώνεται στο χαρτί, καταλήγουν οι ειδικοί κι αυτό προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη. Τώρα φέρτε στο μυαλό σας μια κενή σελίδα και σκεφτείτε πόσες φορές ξεκινάτε να σημειώνετε σε όποιο σημείο βρείτε πάνω στην κόλλα χωρίς να ξεκινήσετε από την αρχή της.

Σύμφωνα με τη γραφολογία, η αριστερή πλευρά αποκαλύπτει το παρελθόν του ατόμου που γράφει, η δεξιά το μέλλον του, το πάνω μέρος του χαρτιού δείχνει τις ιδέες του και το κάτω την ικανότητά του να περνάει από τη θεωρία στην πράξη. Αν μπερδευτήκατε, οι ειδικοί ξεδιαλύνουν το τοπίο, κατηγοριοποιώντας τον γραφικό σας χαρακτήρα.

Αν κάνετε κολλημένα γράμματα, έχετε εξαιρετικές ικανότητες και διαθέτετε το επικοινωνιακό χάρισμα. Ήρθε η στιγμή να αποδεχτείτε ότι δεν είστε καλοί στα μαθηματικά και σίγουρα δεν σας αρέσει να βάζετε πρόγραμμα για τίποτα στη ζωή σας. Αν τα γράμματά σας είναι στρογγυλά τότε είστε ένα άτομο ζεστό και εγκάρδιο.

Αν τώρα είναι πιο τετραγωνισμένα, αυτό αποκαλύπτει ένα άτομο προσγειωμένο που προχωρά στη ζωή του βάσει λογικής και όχι με το συναίσθημα. Αν γράφετε καλλιγραφικά και τραβάτε τις λέξεις στο τελείωμα, τότε είστε βολικοί άνθρωποι και νιώθετε παντού άνετα.

Αν τα γράμματά σας έχουν κλίση προς τα δεξιά, τότε είστε κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Αν γράφετε με κλίση προς τα αριστερά, είστε ένα άτομο που του αρέσει να δουλεύει μόνο του και δεν εκφράζετε εύκολα τα συναισθήματά σας. Αν από την άλλη, δεν υπάρχει καθόλου κλίση στη γραφή σας, τότε τείνετε να είστε λογικός και συγκρατημένος ως προς τα συναισθήματά σας.

Όσοι κάνετε μεγάλα γράμματα, θέλετε να γίνεστε το επίκεντρο της προσοχής και θέλετε να έχετε γρήγορα αποτελέσματα σε ό,τι επιχειρείτε αλλά αν κάνετε μικρά, είστε αρκετά μοναχικοί και σας αρέσει να συγκεντρώνεστε σε ένα πράγμα τη φορά για να είστε πιο αποδοτικοί και καλοί στο αποτέλεσμα που παραδίδετε.