REAL LIFE TRUE STORIES

Ναρκωτικά, όργια, κακοποίηση: Η αλήθεια του Hugh Hefner αποκαλύπτεται σε νέο ντοκιμαντέρ


Στεφανία Παπαδημητρίου

27 Ιανουαρίου 2022

Ναρκωτικά, όργια, κακοποίηση: Η αλήθεια του Hugh Hefner αποκαλύπτεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Robert Mora/Getty Images
H σκοτεινή αλήθεια του εκδότη του Playboy, επιτέλους αποκαλύπτεται

Λαμπερά πάρτι, πολυτέλεια, πανέμορφες γυναίκες, σεξ – o εκδότης του Playboy, Hugh Hefner, είχε όλα όσα ονειρευόταν. Φυσικά και δεν του ήταν αρκετά, οπότε στράφηκε στα ναρκωτικά για να πάρει αυτό το «κάτι» που διαρκώς έλειπε από τη ζωή του. Δεν το βρήκε ούτε εκεί.

Σε ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων με τίτλο Secrets of Playboy, βγαίνει στην επιφάνεια το σκοτάδι που κρυβόταν πίσω από την τόση λάμψη. Ο άνθρωπος που κυκλοφορούσε με σατέν πιτζάμες και ρόμπες, με πούρο στο χέρι, περιτριγυρισμένος από τα «κουνελάκια» του, ο άνδρας που έχτισε μία αυτοκρατορία στις πλάτες ευάλωτων γυναικών, επιτέλους απομυθοποιείται.

«Ήταν κακοποιητής», δήλωσε στην NY Post η πρώην σύντροφός του, Sondra Theodore, η οποία σήμερα είναι 65 ετών. «Τον παρατηρούσα, έβλεπα το παιχνίδι του. Και είδα πολλά κορίτσια να περνούν με φρεσκάδα και ομορφιά τις πύλες της Έπαυλης του Playboy, αλλά και να φεύγουν κουρασμένα και κατάχλωμα».

Bill Cosby, Tony Curtis, Wilt Chamberlain και Arnold Schwarzenegger είναι μερικοί από τους σταθερούς καλεσμένους του – ο τελευταίος, μάλιστα, φαίνεται καθαρά στο ντοκιμαντέρ να αγκαλιάζει δύο Playmates και να τις φιλά στα χείλη.

Η Sondra ήταν 19 όταν άρχισε να την προσέχει ο Hefner. Εκείνος, ήταν 50. Πρώην δάσκαλος, φιλόδοξος και ανεξήγητα γοητευτικός, δεν άργησε να την εντυπωσιάσει. Δεν προσπάθησε καν – βρήκε μία νεαρή γυναίκα χωρίς πολλές εμπειρίες, και τη μύησε σε έναν κόσμο που δεν είχε περάσει ούτε από τη φαντασία της.

«Με αποπλάνησε και έμπλεξε το μυαλό μου για να πιστέψω πως όλο αυτό ήταν φυσιολογικό. Αυτός με έφερε σε επαφή με τα ναρκωτικά. Πριν μπω στην Έπαυλη του Playboy, δεν είχα πει ποτό και ουσίες. Και το πρώτο μου βράδυ εκεί, μου έδωσαν σαμπάνια και τα ναρκωτικά ήρθαν αργότερα, κι εγώ ήμουν ανήλικη»

Πέρασε μία πενταετία κοντά του – μία πενταετία γεμάτη κοκαΐνη για να αντέχει την ψυχική πίεση, τα σεξουαλικά όργια πέντε φορές την εβδομάδα αλλά και τη χειριστική συμπεριφορά του. Τη διέταζε να κάνει σεξ με πολλούς άνδρες και γυναίκες, ενώ ο ίδιος έβλεπε. Είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ακόμη και το κατοικίδιό της.

«Τον έπιασα στα πράσα με τον σκύλο μου και του είπα “Τι κάνεις εκεί;”, σοκαρίστηκα. Το έκανε να φανεί σαν κάτι που συνέβη μία φορά μόνο, προσποιήθηκε ότι απλώς έκανε πλάκα. Αλλά ποτέ δεν τον ξανάφησα μόνο με τον σκύλο μου», είπε.

Η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ, Alexandra Dean, δε φανταζόταν ότι θα άκουγε τα παραπάνω. Πίστευε ότι θα δημιουργούσε μία ενδιαφέρουσα μεν, αλλά ελαφριά σειρά. «Όσο έκανα συζητήσεις με τις survivors του Hefner, το project έκανε στροφή 180 μοιρών, από ελαφρύ σε εξαιρετικά κρίσιμο», εξήγησε, αποκαλώντας το έργο ως «κορώνα της καριέρας» της.

Η Έπαυλη του Playboy έμοιαζε με αίρεση. Όλοι – προσωπικό, Playmates, στελέχη του Playboy – τον υπάκουαν. Μία από τις τρεις συζύγους του, η Madison, η οποία έμεινε μαζί του από το 2001 έως το 2009, αποκάλυψε ότι εκείνος αρνούταν κατηγορηματικά να χρησιμοποιήσει προφυλακτικά κατά τη διάρκεια των οργίων.

«Με αηδίασε», είπε για την πρώτη φορά που συμμετείχε σε ένα από αυτά. «Ποτέ δεν περίμενα πως θα ήμουν η πρώτη που θα έκανε σεξ εκείνο το βράδυ, ούτε ότι θα με πίεζαν να το κάνω. Σίγουρα ένιωσα ταπεινωμένη».

Άλλες γυναίκες, όπως η πρώην Playmate PJ Masten, θυμούνται πως ο Hefner ανάγκασε την πορνοστάρ Linda Lovelace να πλησιάσει ερωτικά έναν γερμανικό ποιμενικό.

«Και οι άνδρες γελούσαν όταν η Linda βγήκε από τη λιμουζίνα. Ήταν μεθυσμένη, της είχαν δώσει ναρκωτικά… Θέλετε να μιλήσουμε για διαφθορά; Αυτό είναι απαίσιο»

Η Masten μίλησε για τις φορές που την παρενόχλησαν σεξουαλικά οι υπάλληλοι του Hugh Hefner, αλλά και την επίθεση που δέχθηκε από τον καλό του φίλο, Bill Cosby (στο ντοκιμαντέρ γίνεται λόγος και για μία 18χρονη, την οποία αυτός φέρεται πως νάρκωσε και βίασε).

Η Sondra Theodore και η πρώην διευθύντρια της Playboy Promotions, Miki Garcia, πέρασαν την τελευταία δεκαετία προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τους εκβιασμούς του Hefner. «Στο τέλος, πήραμε τα τελευταία του λόγια για το τι συνέβαινε πραγματικά στα sex tapes», είπε η δεύτερη στο ντοκιμαντέρ.

«Δεν είναι ήρωας, αλλά θα μπορούσε να γίνει», δήλωσε η πρώτη στη NY Post. «Θα μπορούσε να γίνει ένας υπέροχος άνδρας, αλλά έκανε όλα αυτά τα απαίσια πράγματα».