REAL LIFE TRUE STORIES

Κορίτσι που είχε απαχθεί, βρέθηκε μετά από 6 χρόνια χάρη σε σειρά του Netflix


JTeam

17 Μαΐου 2023

Κορίτσι που είχε απαχθεί, βρέθηκε μετά από 6 χρόνια χάρη σε σειρά του Netflix
Η Kayla 15 χρονών σήμερα, αναγνωρίστηκε από έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που είχε δει ένα επεισόδιο της σειράς "Unsolved Mysteries" του Netflix σχετικά με τις απαγωγές παιδιών από τους γονείς τους, σύμφωνα με την Telegraph

Η Kayla Unbehaun, ήταν 9 χρονών, όταν απήχθη από τη μητέρα της, Heather Unbehaun, η οποία δεν είχε την επιμέλειά της, από το South Elgin του Illinois το 2017, σύμφωνα με την Telegraph. Σήμερα, κατάφερε να εντοπιστεί από έναν ιδιοκτήτη καταστήματος, ο οποίος την αναγνώρισε σε εμπορικό κέντρο στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, μέσα από επεισόδιο της σειράς "Unsolved Mysteries" του Netflix.

Στο επεισόδιο "Abducted by a Parent" της σειράς "Unsolved Mysteries", που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022, η Kayla παρουσιάστηκε ανάμεσα σε άλλα εξαφανισμένα παιδιά στο τέλος. Φωτογραφίες των παιδιών που απήχθησαν, τοποθετήθηκαν δίπλα σε μια φωτογραφία του γονέα που ήταν ύποπτος για την απαγωγή τους.

Ο Iskerka έμαθε ότι βρέθηκε η κόρη του μέσω του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά, μια οργάνωση που είχε εκδώσει πολλές ειδοποιήσεις για την Kayla. Ο ίδιος είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Kayla είναι ασφαλής στο σπίτι. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Elgin, την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία του Illinois, το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά και όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που βοήθησαν στην υπόθεσή της»

Η Kayla βρίσκεται τώρα υπό προστατευτική κράτηση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας της Kayla, Ryan Iskerka, πήγε στο σπίτι της Heather στις 5 Ιουλίου 2017 για να πάρει την Kayla, αλλά εκείνη είχε εξαφανιστεί. Η Heather είχε εκείνη την εποχή δικαίωμα μόνο να επισκέπτεται την κόρη της. Κατηγορήθηκε για απαγωγή παιδιού από τον εισαγγελέα της πολιτείας Κέιν στο Illinois και αναμένει την έκδοσή της από τη Βόρεια Καρολίνα, ενώ παραμένει κρατούμενη.

Η εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Asheville, Diana Loveland δήλωσε στο ABC: «Είναι ασυνήθιστο, αλλά είναι καλό όταν κάποιος υποψιάζεται ότι αναγνωρίζει κάποιον, ανεξάρτητα από το πόσο παλιά μπορεί να είναι η ιστορία, να μη φοβάται να μας τηλεφωνήσει για να έρθουμε και να ερευνήσουμε την υπόθεση». Και η συγκεκριμένη υπόθεση γεννά μόνο την ελπίδα.