REAL LIFE TRUE STORIES

Στο Σαμονί 1924, η Σόνια Χένι ξεκινούσε την τεράστια αλλά αμφιλεγόμενη καριέρα της


JTeam

24 Ιανουαρίου 2024

Στο Σαμονί 1924, η Σόνια Χένι ξεκινούσε την τεράστια αλλά αμφιλεγόμενη καριέρα της
100 χρόνια πριν η Σόνια Χένι ξεκινούσε την αμφιλεγόμενη καριέρα της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σαμονί. Μετάλλια, δόξα, χρήματα, Χόλιγουντ και ο Χίτλερ συνθέτουν μία ιστορία 57 ετών που ακόμη και σήμερα παραμένει αξέχαστη

Tην πρώτη φορά που βρέθηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Σόνια Χένι ήταν το 1924, όταν στο Σαμονί της Γαλλίας φιλοξενούνταν η πρώτη διοργάνωση Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία. Τότε, η Νορβηγή ήταν μόλις 11 ετών. Η απειρία της ήταν φανερή αφού σταματούσε το πρόγραμμά της για να πάει στο πλάι και να ρωτήσει τον προπονητή της τί πρέπει να κάνει στη συνέχεια και έτσι κατετάγη τελευταία. Αυτό, όμως, ελάχιστα την επηρέασε αφού ακόμη κι αν βγήκε τελευταία, το όνομά της θα συνόδευε την ιστορία των πρώτων Χειμερινών Ολυμπιακών καθώς εκεί θα είχε ξεκινήσει μία τεράστια καριέρα.

Η Χένι είχε γεννηθεί σε μία πλούσια οικογένεια της Νορβηγίας, από γονείς που ήθελαν να τη δουν να διαπρέπει. Έτσι ο πατέρας της, Βίλχελμ Χένι που ήταν Παγκόσμιος πρωταθλητής, στην ποδηλασία, της σύστησε τον κόσμο του αθλητισμού και έτσι εκείνη πέρασε από το τένις, την ιππασία, την κολύμβηση, το σκι και έπειτα κατέληξε στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Η θέληση του πατέρα της να τη δει να λάμπει ήταν τέτοια που προτίμησε να προσλάβει δασκάλους στο σπίτι, αντί να πηγαίνει στο σχολείο και άρα να σπαταλά περισσότερο χρόνο, και της έφερε τους καλύτερους προπονητές. Το να γίνει καλή πατινέρ, όμως, δεν έφτανε αφού ο στόχος ήταν να γίνει μία celebrity της εποχής. Η διάσημη Ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα Ταμάρα Καρσάβινα θα φρόντιζε να της δείξει πως να δώσει χάρη στο πατινάζ και να ξεχωρίσει ανάμεσα στο πλήθος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen