REAL LIFE WHO

Η Elisabetta Gavello στο Jenny.gr


22 Μαΐου 2013

ELISABETTA-GAVELLO1.jpg

Η γυναίκα που κρύβεται πίσω από το δημοφιλές brand Gavello.

Η Elisabetta Gavello είναι μία καταξιωμένη γυναίκα στο χώρο του κοσμήματος. Είναι επικεφαλής στο σχεδιαστικό τμήμα του brand Gavello και αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου. Οι σπουδές της στο βιομηχανικό σχέδιο της έδωσαν δυνατή βάση σε ό,τι έχει να κάνει με το design αλλά και το γεγονός ό,τι άρχισε να δουλεύει δίπλα στον πατέρα της, τον αξιόλογο σχεδιαστή κοσμημάτων Rinaldo Gavello. Της αρέσει να φτιάχνει κοσμήματα που μπορούν να φορεθούν πάντα και να δώσουν χαρά σε όποιον τα φοράει. Τα καλύτερα vibes για την έμπνευση της έρχονται από τη φύση, τα χρώματα και τα σχήματα καθώς αγαπάει πολύ τη φύση και τη θεωρεί την καλύτερη πηγή έμπνευσης. Πιστεύει πως όλα είναι θέμα ισορροπίας ενώ θεωρεί πως οι Ελληνίδες είναι πάντα πάρα πολύ fashion forward και δεν φοβούνται να ρισκάρουν σε ό,τι αφορά το στιλ.

Οι σπουδές σας είναι εξειδικευμένες στο σχεδιασμό κοσμημάτων. Ο χώρος του κοσμήματος ήταν ένα πάθος που το είχατε από μικρή; Σπούδασα βιομηχανικό σχέδιο, που δίνει πολύ πιο μεγάλη και καλή βάση σε ό,τι έχει σχέση με design. Μετά άρχισα να δουλεύω δίπλα στον πατέρα μου. Το κόσμημα ήρθε φυσιολογικά, χωρίς να το έχω προγραμματίσει, ίσως να ήτανε στο DNA μου. Και ο δάσκαλός μου έτυχε να είναι πάρα πολύ καλός.

Ξεκινήσατε ως επικεφαλής στο σχεδιαστικό τμήμα της εταιρίας και αυτή τη στιγμή έχετε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου. Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να συνδυάσετε το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς σας με το επιχειρηματικό; Ο ένας τομέας έχει να κάνει με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, ο άλλος με το δεξί. Όλα είναι θέμα ισορροπίας!

Έχετε σχεδιάσει πολλές δημιουργίες Gavello, ενώ το concept και το design των δημιουργιών του brand Very Gavello φέρουν την προσωπική σας σφραγίδα. Τι είναι αυτό που αποτελεί έμπνευση για εσάς στο σχεδιασμό των κοσμημάτων σας και ποια είναι τα αγαπημένα σας υλικά; Δεν υπάρχει απάντηση για την έμπνευση, έρχεται μόνη της και όπως έλεγε ο Pablo Picasso: <<καλό είναι η έμπνευση να σε βρει ενώ δουλεύεις>>. Πάντως νομίζω πως τα καλύτερα vibes έρχονται από τη φύση, τα χρώματα, τα σχήματα: όλα είναι τέλεια στη φύση, τι καλύτερο για πηγή; Αγαπώ πολύ όλα τα μέταλλα και τις φυσικές πέτρες, οι οποίες κρύβουν κάτι μαγικό μέσα τους: αν σκεφτεί κανείς πως προέρχονται από την καρδιά της γης, θα νιώσει πόσο ζωντανές είναι.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τις συλλογές σας και ποιον τύπο γυναίκας έχετε στο νου σας όταν σχεδιάζετε τα κοσμήματα σας; Ο σκοπός της δουλειάς μου είναι να φτιάχνω κοσμήματα που μπορούν να φορεθούν πάντα, για να δώσουν χαρά σε όποιον τα φοράει. Σκέφτομαι πάντα τι θα φόραγα εγώ, τι θα με έκανε να νιώθω καλά και περήφανη: αυτά σχεδιάζω.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που υφίσταται η Ευρώπη αλλά και η παγκοσμία αγορά, η βιομηχανία του κοσμήματος έχει επηρεαστεί σημαντικά. Πώς απαντάει το brand Gavello; Όπως πάντα με δημιουργικότητα και νέους συνδυασμούς υλικών.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές καινοτομίες για τις συλλογές 2013; Ποια στοιχεία να περιμένουμε από τις επόμενες σειρές Gavello που θα έρθουν στην χώρα μας; Το ασήμι μαζί με τον χρυσό αποτέλεσε τη μεγάλη μας έκπληξη στην τελευταία έκθεση της Βασιλείας πριν ένα μήνα : νέα rock και all time classic κομμάτια σε οξειδωμένο ασήμι και ροζ χρυσό, όπως πάντα αναγνωρίσιμα και chic, σε πιο προσιτές τιμές.

Τι είναι που σας αρέσει και ξεχωρίζετε στο στυλ της σύγχρονης Ελληνίδας γυναίκας σχετικά με το πώς φοράει, επιλέγει και συνδυάζει τα κοσμήματα της; Οι Ελληνίδες είναι πάντα πάρα πολύ fashion forward: ενημερώνονται, ψάχνουν και ξέρουν τι τους αρέσει και είναι, όπως όλες οι μεσογειακές γυναίκες, πολύ δυνατοί χαρακτήρες. Αυτό που μου αρέσει στις Ελληνίδες είναι πως δεν φοβούνται να ρισκάρουν σε ό,τι αφορά το στιλ.

Η ζωή σας μοιράζεται ανάμεσα σε Αθήνα και Μιλάνο. Ποια από τις δύο πόλεις σας δίνει μεγαλύτερη έμπνευση; Και οι δύο πόλεις έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, άρα και οι δύο με εμπνέουν με διαφορετικούς τρόπους. Βέβαια η Ελλάδα μας είναι ευλογημένη κλιματικά, και αυτό είναι ένα τεράστιο προσόν.

Σίγουρα ο κόσμος του κοσμήματος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και απαιτεί μία δυναμική γυναίκα για να έχει επιτυχία σε αυτόν. Έχετε τον ίδιο δυναμισμό και στην προσωπική της ζωή; Δεν χρειάζεται τόσος δυναμισμός όταν ο σύντροφός σου σε καταλαβαίνει και καταλαβαίνει τη δουλειά σου, οπότε η ισορροπία είναι φυσιολογικός παράγοντας στο ζευγάρι.

Τι είναι αυτό που περιμένει η Elisabetta Gavello από το μέλλον της σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο; Προσωπικά και επαγγελματικά: πάντα προς τα εμπρός και προς τα πάνω!

[gallery-177187]