REAL LIFE WHO

Μία μέρα με τον Άκη Πετρετζίκη στο "Kitchen Lab"


25 Απριλίου 2014

Βρεθήκαμε στην Αγία Παρασκευή στο «εργαστήριο-κουζίνα» του Άκη Πετρετζίκη για να μάθουμε τι ακριβώς ετοιμάζει.

Προς μεγάλη μας έκπληξη συνειδητοποιήσαμε ότι δεν πρόκειται για εστιατόριο. Οι φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δεν είναι από κάποιο νέο μαγαζί αλλά έναν ιδιαίτερο και ευχάριστο χώρο όπου δοκιμάζει κατά κύριο λόγο συνταγές με την ομάδα του. Και λέμε κατά κύριο λόγο γιατί ο χώρος ο οποίος παραπέμπει όπως θα δείτε σε σπίτι χρησιμεύει και ως στούντιο για τη νέα του διαδικτυακή εκπομπή αλλά και για τα σεμινάρια μαγειρικής που κάνει.

akis lab

Είναι διακοσμημένος από τον Άκη και άψογα οργανωμένος ώστε η ομάδα αλλά και όποιος βρεθεί εκεί να νιώθει χαλαρά και άνετα σαν στο σπίτι του. Ένα μεγάλο, ξύλινο τραπέζι, ένα άνετο σαλόνι και φυσικά η κουζίνα του Άκη βρίσκονται στο ισόγειο. Όμως, το καλύτερο μέρος του Kitchen Lab μάλλον βρίσκεται στον ημιόροφο όπου η διακόσμηση παραπέμπει σε πλατεία κάποιου χωριού. Ξύλινα παράθυρα με ζαρντινιέρες, ένα φαναράκι και ένας μικρός ξύλινος φράκτης δίνουν μια άλλη αισθητική στο χώρο. Ο χώρος αυτός, εκτός από το ωραίο decor, χρησιμεύει και σαν playroom για τον Άκη και τους φίλους του. Εξάλλου διασκέδαση και φαγητό πάνε μαζί.

unnamed (10)

Όπως φαίνεται το Kitchen Lab είναι ένας χώρος γεμάτος θετική ενέργεια, αγάπη και πολύ κέφι. Είναι το μέρος όπου ο Άκης Πετρετζίκης δοκιμάζει συνταγές, χαλαρώνει με φίλους, μαγειρεύει και τρώει με καλή παρέα, πειραματίζεται με νέες γεύσεις, όπως ο ίδιος μας είπε "Στο Kitchen Lab δοκιμάζουμε αρκετές συνταγές την εβδομάδα, καταλήγουμε σε 10 και τέλος επιλέγουμε τις δύο καλύτερες για το site και την διαδικτυακή εκπομπή."

Νομίζουμε πως η «συνταγή» του Kitchen Lab έχει ήδη πετύχει αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Η χημεία και το δέσιμο της ομάδας αλλά και το πάθος του ίδιου για την μαγειρική είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι αμέσως.

Επειδή η εμπειρία μας ήταν θετική και η φιλοξενία άριστη μπορούμε να μιλάμε με τις ώρες για την πρωτότυπη αυτή ιδέα, αλλά πιστεύουμε πώς είναι καλύτερο να δείτε τι μας είπε ο Άκης Πετρετζίκης και να γνωρίσετε τον χώρο του φωτογραφικά. Ωστόσο, αν βρεθείτε στην περιοχή περάστε από το Kitchen Lab σίγουρα θα φτιάχνει κάτι νόστιμο. Εμείς τον πετύχαμε να ετοιμάζει μαρμελάδα φράουλα, θα βρείτε τη συνταγή στο site του (www.akispetretzikis.com). Είναι εύκολη και πολύ νόστιμη!

unnamed (7)

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα του site;

Είναι πολύς ο καιρός που ήθελα να είμαι κοντά στον κόσμο που με ακολουθεί, που κάνει τις συνταγές μου και με υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια!!! Επιτέλους θα μπορώ πλέον να ανεβάζω τις συνταγές μου, να μοιράζομαι μαγειρικά μυστικά, να μιλάω απευθείας με τους χρήστες καθώς και να μοιράζομαι μαζί τους την νέα μου διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής «Kitchen Lab by Akis Petretzikis»

Τι συνταγές θα βρίσκουμε στο site σου; Τι διαφορετικό θα μας προσφέρει;

Οι συνταγές θα είναι πολλές και θα απευθύνονται στον καθένα. Από τους food bloggers που με ακολουθούν και τους επαγγελματίες του χώρου, μέχρι στην απλή νοικοκυρά, τη μαμά, τον φοιτητή ακόμα και στη γιαγιά μου που θα βάλει τον εγγονό της να ψάξει για μια εκτέλεση. Η διαφορετικότητα εγγυάται ότι το υλικό θα ανανεώνεται καθημερινά. Θα ασχολούμαι εγώ προσωπικά με τους χρήστες και θα υπάρχει και η διαδικτυακή εκπομπή η οποία είναι πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα αυτή τη στιγμή.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό στην κουζίνα;

Το έχω πει αρκετές φορές...ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ φυσικά. Την μοναδικότητα των φρέσκων φρούτων δεν μπορείς να την βρεις σε κανένα άλλο υλικό!!! Μπορούν να είναι ταυτόχρονα crunchy και juicy!!! H φύση τα έχει δημιουργήσει με τόση προσοχή που μπορείς στα φρούτα να βρεις όλες τις εναλλακτικές... από την γλυκιά μπανάνα, το υπόξινο μήλο μέχρι το ξινό πορτοκάλι....!!!

Μαγειρική για εσένα σημαίνει…

Τρόπος ζωής! Η μαγειρική είναι δημιουργία, έμπνευση, αισθήσεις, επίτευξη!!!

Η φαντασία τι ρόλο έχει στη μαγειρική;

Εάν από το 1 έως το 10 είναι μια συνταγή... η φαντασία παίζει σημαντικό ρόλο από το 7 και πάνω!!! Από το 1 έως το 7 είναι τεχνική και κατά πόσο αγαπάς το όλο θέμα!

Ποια η σχέση της σύγχρονης νοικοκυράς με την κουζίνα;

Έχω παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ο ρόλος της «νοικοκυράς». Προς το καλύτερο! Η Ελληνίδα νοικοκυρά έχει υψηλά standards. Δεν έχει ούτε χρόνο ούτε χρήματα για χάσιμο οπότε αυτό που θα της προτείνεις να εκτελέσει θα πρέπει να είναι σωστό, ελεγμένο και σίγουρα νόστιμο. Παίρνω αρκετά θετικά σχόλια για τις συνταγές μου και με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό.

Μίλησε μας για το Kitchen Lab. Τι σημαίνει για σένα ο χώρος αυτός;

Πρόκειται για έναν πολυχώρο γεύσεων. Στο χώρο αυτό διασκεδάζω με τους φίλους μου, ξεκουράζομαι, δοκιμάζω νέες συνταγές με τους συνεργάτες μου, παίζω κιθάρα, σκέφτομαι τις συνταγές για το νέο μου περιοδικό, στήνω το νέο μου βιβλίο, μαγειρεύω, μιλάω με τους χρήστες στα social networks, ασχολούμαι με το website,γυρίζω τη νέα μου διαδικτυακή εκπομπή!

3 συναισθήματα την ώρα που μαγειρεύεις;

Fun Fun Fun!!!

Μάγειρας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Αν το αγαπάς...γίνεσαι!!!!

Ποια κουζίνα προτιμάς και γιατί;

Γαλλική γιατί είναι το μεγαλύτερο σχολείο. Δουλεύοντας δίπλα σε βραβευμένους σεφ την έχω αγαπήσει όσο δεν φαντάζεσαι!

Τι φαγητό θα μαγείρευες στην αγαπημένη σου;

Η αγαπημένη μου δεν τρώει γιαούρτι, τζίντζερ και ξύδι...τα αγαπημένα μου! Οπότε δυσκολεύομαι.

[gallery-331695] Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.