REAL LIFE WHO

Η ενηλικίωση δύο τρανσέξουαλ εφήβων μέσα από το φακό της Willeke Duijvekam


23 Οκτωβρίου 2014

Eva-_-The-stories-of-Mandy-and-Eva-21.jpg

Η Μάντι και η Εύα είναι δύο κορίτσια που ζουν στην Ολλανδία. Και οι δύο διάγουν εντελώς ξεχωριστές ζωές, μα τις συνδέει ένα αόρατο νήμα, αφού κι οι δύο γεννήθηκαν αγόρια. Η φωτογράφος Willeke Duijvekam παρακολούθησε μέσα από το φακό της το ταξίδι της ενηλικίωσής τους.

Η Duijvekam για έξι χρόνια ακολούθησε τις ζωές τους και τις φωτογράφιζε από την προεφηβική ηλικία μέχρι και τα ύστερα έτη. Κίνητρο της ήταν πως ήθελε να φωτογραφίζει "ανθρώπους που έχουν πάρει μια διαφορετική στροφή από τους υπολοίπους". Το 2006 επικοινώνησε με έναν φορέα για άτομα που δυσφορούν στο σώμα τους, το Transvisie και έτσι ήρθε σε επαφή με τη Μάντι και την Εύα καθώς και με τους δικούς τους. Θαύμασε το κουράγιο των δύο κοριτσιών να υπερασπιστούν αυτό που πραγματικά ένιωθαν και το πόσο υποστηρικτικές υπήρξαν οι οικογένειές τους σε αυτό τον δρόμο.

Όταν συναντήθηκαν πρώτη φορά, η Μάντι ήταν 11 ετών και η Εύα 13. Η Μάντι είχε ήδη ξεκινήσει τη ζωή της ως κορίτσι, είχε αλλάξει το όνομά της, είχε μιλήσει στους φίλους της και τα ρούχα της ήταν καθαρά girly. Η Εύα πάλι, όταν ξεκίνησαν να συνεργάζονται, ζούσε σαν αγόρι και η Duijvekam κέρδισε σιγά σιγά την εμπιστοσύνη της. Ήταν εκεί όταν είπε στους συμμαθητές της ότι ένιωθε κορίτσι, όταν αγόρασε τα πρώτα της ρούχα κι όταν πήγε ως κορίτσι πρώτη φορά σε κομμωτήριο.

[gallery-393426]