REAL LIFE WHO

Η αντίδραση ενός κωφού μωρού που ακούει για πρώτη φορά είναι ο,τι πιο συγκινητικό είδαμε σήμερα


The Jennettes

23 Νοεμβρίου 2018

filip-mroz-767365-unsplash.jpg

Δε σκεφτόμαστε συχνά το πόσο δεδομένες θεωρούμε τις πέντε αισθήσεις μας και πόσο θα άλλαζε για πάντα η ζωή μας αν χάναμε κάποια από αυτές. Σκεφτείτε πώς θα ήταν να μην μπορούσατε να ξαναδείτε τα πρόσωπα των αγαπημένων μας ή να ξανακούσετε μουσική, ποτέ ξανά. Στο παρελθόν, οι αναπηρίες θεωρούνταν μόνιμες, αλλά πλέον ολοένα και περισσότερα άτομα ανακτούν τις αισθήσεις τους χάρη στην τεχνολογία.

Μια μητέρα κατάφερε να καταγράψει τη μαγική στιγμή που η μικρή της κόρη άκουσε τη φωνή της για πρώτη φορά. Η Sienna Ashton είναι μόλις ενός έτους και διαγνώστηκε με νευροαισθητήρια βαρηκοΐα, ως αποτέλεσμα μιας νευρικής ζημιάς στο εσωτερικό του αφτιού. Ωστόσο οι γιατροί κατέβαλαν αρκετές προσπάθειες ώστε να μην ζήσει ολόκληρη τη ζωή της στη σιωπή, και τα κατάφεραν. Το κοριτσάκι απέκτησε ακουστικά και στα δύο αυτιά. Όταν η μητέρα της η Melanie τα ενεργοποίησε για πρώτη φορά, πήρε την κάμερα και κατέγραψε την αντίδραση.

"Είναι μια ήπια αντίδραση, αλλά βλέπεις ότι κάτι έχει αλλάξει. Σε κάποιο σημείο άρχισε να ενοχλείται, οπότε άρχισα να την ηρεμω και τότε κατάλαβα πέρα από κάθε αμφιβολία ότι με άκουγε. Απλώς αντιδρούσα σε εκείνη, της έλεγα το ίδιο ξανά και ξανά, ώστε να με συνηθίσει."

Παρά τη βοήθεια, η μικρή Sienna μαθαίνει και νοηματική για να βοηθιέται στην επικοινωνία. Ωστόσο πρόσφατα έμαθε να λέει "μαμά". Είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ότι μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν και με αυτόν τον τρόπο, και να ακούνε η μια την άλλη.

Δείτε ακόμη: Ο ίδιος σκύλος, η ίδια πολυθρόνα, το ίδιο μωρό