REAL LIFE WHO

Dana Falsetti: Η yogi που ενέπνευσε χιλιάδες γυναίκες λέει αντίο στους followers της


The Jennettes

28 Ιανουαρίου 2019

37758250_224626951490275_5163836882173296640_n1.jpg

Η Dana Falsetti έχει υπάρξει μια από τις πιο ένθερμες υποστηρήκτριες της ευεξίας για όλους τους ανθρώπους χωρίς περιορισμούς στο Instagram. Η καθηγήτρια yoga μοιραζόταν συχνά μηνύματα τα οποία ενθάρρυναν τους αναγνώστες να βλέπουν θετικά το σώμα τους, εμπνέοντας, προκαλώντας και επιδεικνύοντας προσοχή και σκέψη. Μέχρι τώρα.

Η Falsetti, ανακοίνωσε στους 316,000 followers της ότι θα σταματήσει τις δημοσιεύσεις, καθώς η σχέση της με το μέσο έχει γίνει μια σχέση κακοποίησης από την οποία πρέπει να επουλωθεί. "Έχουν υπάρξει πολλά τραύματα, ορατά και μη. Όσο συχνά κι αν εύχομα για το αντίθετο, δεν μπορώ να κάνω το τραύμα να μην έχει αντίκτυπο. Το να βρίσκομαι σε αυτούς τους χώρους κάνει να ξανατραυματίζομαι τόσο γρήγορα που θέτει αμέσως σε κίνδυνο την ψυχική μου υγεία. Χρειάζομαι επούλωση".

Τι σημαίνει για το κίνημα αποδοχής όλων των σωμάτων το ότι μια από τις πιο δυνατές φωνές του απέκτησε τραύματα μέσα από το Instagram; Η πλατφόρμα έχει υπάρξει πολύ δυνατό μέσο διάδοσης των μηνυμάτων του κινήματος, και σίγουρα η -έστω και προσωρινή- απόσταση της Falsetti είναι σημαντική.

Σίγουρα υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει στα ζητήματα που θίγει η Falsetti, η οποία επισημαίνει τον ακραίο αρνητισμό που επικρατεί σε οτιδήποτε σχετίζεται με διατροφικές διαταραχές και εμφανές πάχος. Στα καλά νέα, η Falsetti θα συνεχίσει να έχει παρουσία στον λογαριασμό της που δείχνει πρακτικές yoga, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλές και πολύ δυνατές φωνές που στηρίζουν το diversity των σωμάτων στην οπτική μας κουλτούρα (όπως η Rihanna και η νέα body-inclusive συλλογή εσωρούχων της)

Δείτε ακόμη: Ο καλλιτέχνης που μετατρέπει τις plus-size γυναίκες σε τέχνη