REAL LIFE WHO

Ted Bundy: Ο γοητευτικός φοιτητής της νομικής που εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο serial killer της Αμερικής


Χριστίνα Γουδρούπη

9 Φεβρουαρίου 2019

50756142_2253542848220716_6671076672655112840_n.jpg

Λίγες ιστορίες, ακόμα κι εκείνες των κατά συρροήν δολοφόνων, είναι τόσο πολύπλευρα φρικιαστικές όσο αυτή του Ted Bundy.

Δεν είναι μόνο ο τεράστιος αριθμός των θυμάτων, δεν είναι μόνο η βιαιότητα και το αποτρόπαιο των εγκλημάτων που διέπραξε, δεν είναι μόνο η γοητεία με την οποία μπέρδεψε κοινό και αστυνομικούς: είναι όλα αυτά μαζί.

Οι ιστορίες για τη ζωή και τη δράση του είναι πάρα πολλές και απολύτως ανατριχιαστικές. Πρόκειται για έναν μετρ της χειραγώγησης, ο οποίος κατάφερνε να δείχνει πάντα στους ανθρώπους αυτό που ήθελαν να δουν. "Θα τον περιέγραφα ως ο,τι πιο κοντινό μπορεί να υπάρξει στον διάβολο", είχε πει για αυτόν o αστυνομικός ερευνητής Joseph Aloi. Είναι απολύτως σοκαριστικό ότι, παρά την ύπαρξη πολλών tips για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αστυνομία αδυνατούσε να πιστέψει ότι ένας τόσο γοητευτικός νεαρός χωρίς ποινικό μητρώο ήταν ο ψυχοπαθής πίσω από τα αποτρόπαια εγκλήματα.

Ο Ted Bundy γεννήθηκε στο Vermont το 1946. Μεγάλωσε χωρίς πατέρα, πιστεύοντας ότι οι παππούδες του ήταν γονείς του και η μητέρα του ήταν αδερφή του. Την αλήθεια φαίνεται πως την έμαθε ενώ σπούδαζε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Washington. Εκεί γνώρισε την Elizabeth Kloepfer, με την οποία άρχισε να βγαίνει. Το 1973 έγινε δεκτός στη νομική σχολή του Puget Sound αλλά σταμάτησε να πηγαίνει στα μαθήματα. Το 1974 άρχισαν οι εξαφανίσεις. Έξι γυναίκες εξαφανίστηκαν μέσα σε έξι μήνες, αναγκάζοντας την αστυνομία να κάνει μια μεγάλη έρευνα. Η Kloepfer ήταν η πρώτη που ανέφερε τον Bundy ως ύποπτο στην αστυνομία μετά τους φόνους στην περιοχή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

As we all binge The Bundy Tapes on @Netflix and share the trailer for the Zac Efron movie this weekend, please remember the victims. Remember Lynda and Donna and Susan and Roberta. Georgeann and Janice and Denise. Nancy and Melissa and Laura. Debbie and Caryn. Melanie and Susan and Lynette. Julie and Lisa and Margaret and Kimberly. And every woman he probably killed but they never pinned the case on him. These women all had hopes and dreams. They should all have movies made about them. I always try to remember what these monsters took away. #tedbundy #tedbundytapes #thetedbundytapes #truecrime

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Billy Jensen (@billyjensen) στις

Η τεχνική του Bundy ήταν να πλησιάζει τις γυναίκες φορώντας γύψο, ή δειχνοντας με κάποιον τρόπο ανάπηρος και να τους ζητάει να τον βοηθήσουν να βάλει κάτι στο αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια τις αναισθητοποιούσε, τις βίαζε και τις σκότωνε, και πετούσε τα σώματά τους σε ένα κοντινό σημείο στο δάσος. Σε πολλές περιπτώσεις επέστρεφε αργότερα και ασελγούσε στα νεκρά κορμιά τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο Bundy αποκεφάλιζε τα θύματά του και κρατούσε το κεφάλι τους στο σπίτι του ως τρόπαιο.

Εντελώς ειρωνικά, μεταξύ των υπηρεσιών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν και η Υπηρεσία Έκτακτων Περιστατικών της Washington, στην οποία δούλευε ο Bundy. Eκεί γνωρίστηκε με την Carole Ann Boone, μια γυναίκα με την οποία συνέχισε να βγαίνει περιστασιακά για χρόνια.

Ο κλοιός άρχισε να στενεύει γύρω από τον Bundy, και περιλάμβανε περιγραφές που ταίριαζαν σε αυτόν και το αυτοκίνητό του και ανακαλύψεις πτωμάτων στο δάσος. Εκείνη την εποχή, ο Bundy έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Utah και μετακόμισε εκεί. Η Kloepfer, η οποία ήξερε για την μετακόμιση του, κάλεσε άλλη μια φορά στην αστυνομία για να τον αναφέρει ως ύποπτο, πράγμα που οδήγησε σε μια πολύ μεγάλη συσσώρευση ενοχοποιητικών στοιχείων εναντίον του.

Μη έχοντας ιδέα για όλα αυτά, ο Bundy συνέχισε να απαγάγει και να σκοτώνει γυναίκες. Τελικά, τον Αύγουστο του 1975, η αστυνομία σταμάτησε τον Bundy ενώ οδηγούσε, και βρήκε στο αυτοκίνητό του μάσκες, χειροπέδες και βαριά αντικείμενα. Μπορεί να μην ήταν αρκετά για να τον ενοχοποιήσουν, ήταν όμως αρκετά για να τον θέσουν υπό παρακολούθηση. Με αυτόν τον τρόπο ανακαλύφθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία, χάρη στα οποία μπήκε φυλακή.

Αυτό βέβαια δεν τον σταμάτησε. Ο Bundy απέδρασε, έκλεψε ένα αυτοκίνητο κι αποφάσισε να διαφύγει. Συνελήφθη ξανά μετά από 6 μέρες και μετά από 6 μήνες απέδρασε ξανά. Διέφυγε στην Florida, όπου και έζησε κλέβοντας, καθώς δεν μπορούσε να βρει δουλειά χωρίς να δώσει ταυτότητα. Δυο εβδομάδες μετά την απόδρασή του, ο Bundy επιτέθηκε σε μια αδελφότητα, όπου βίασε και σκότωσε τέσσερις γυναίκες. Ακολούθησαν άλλες δύο γυναίκες, μέχρι που συνελλήφθη ξανά.

Διαβάστε ακόμη: O Zac Efron μεταμορφώνεται στον διασημότερο serial killer της Αμερικής

Αυτή η φορά ήταν και η τελευταία. Ο Bundy εξαρχής δεν είχε λάβει υπόψιν καμία νομική συμβουλή και συνέχισε να εκπροσωπεί τον εαυτό του, όπως έκανε πάντα. Η τακτική του τον οδήγησε στην καταδίκη σε θανατική ποινή και φυλάκιση. Καθολη τη διάρκεια της παραμονης του στη φυλακή, ο Bundy υπέστη βιασμό και κακοποίηση από τους άλλους φυλακισμένους, ενώ παντρεύτηκε κι άφησε έγκυο την Carole Ann Boone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“I am in the enviable position of not having to feel any guilt.” - Ted Bundy #TedBundyTapes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη You Can't Make This Up (@youcantmakethisup) στις

Παρόλο που oμολόγησε 30 από τους φόνους του, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων μένει άγνωστος ακόμα και σήμερα. Σύγχρονες συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και ηχογραφήσεις από την πτέρυγα θανατοποινιτών κατά τη διάρκεια της παραμονής του έχουν μετατραπεί σε ένα ντοκιμαντέρ που προβάλλεται από το Netflix, με τίτλο "Συζήτηση με έναν Δολοφόνο: Τεντ Μπάντι".

 

Η ζωή του Bundy, αλλά κυρίως η δίκη του, θα γίνει επίσης ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Zac Efron.