REAL LIFE WHO

Chelsea Werner: Το μοντέλο και πρωταθλήτρια ενόργανης που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο για το σύνδρομο Down


The Jennettes

14 Μαρτίου 2019

chelsea_werner.jpg

Τα άτομα με σύνδρομο down πλέον μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και να καταφέρνουν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους, κάτι που ίσως δε συνέβαινε πριν κάποια χρόνια. Η κοινωνία αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων με σύνδρομο down και προσπαθεί να τους εντάξει στο κοινωνικό σύνολο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea Werner (@showtimewerner) on

Ένα λαμπρό παράδειγμα είναι η ιστορία της Chelsea Werner, η οποία είχε τόσο πίστη τις δυνάμεις της όσο και υποστήριξη από την οικογένειά της και κατάφερε να είναι πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής ενώ παράλληλα να ασχολείται με το modeling κάνοντας συνεργασίες με γνωστά brands.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea Werner (@showtimewerner) on

Η ίδια γεννήθηκε με το σύνδρομο Down, δεν μπόρεσε να περπατήσει μέχρι δύο χρονών και οι ειδικοί δεν πίστευαν ότι θα περπατήσει ξανά, αλλά τους διέψευσε. Ήθελε να ενδυναμώσει τους μύες της και έτσι ξεκίνησε να ασχολείται με την ενόργανη γυμναστική όταν ήταν 4 χρονών – από τότε δεν έχει σταματήσει και έχει κατακτήσει 2 παγκόσμια πρωταθλήματα και 4 Παρολυμπιακούς αγώνες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea Werner (@showtimewerner) on

Λατρεύει την ενόργανη και όπως αναφέρει σε συνέντευξή της είναι η διέξοδός της από όλα. «Νιώθω σαν να ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου, νομίζω ότι η γυμναστική με εκπαίδευσε να είμαι πειθαρχημένη και να δουλεύω σκληρά. Νομίζω ότι μου έδωσε αυτοπεποίθηση». Μέσα από τον αθλητισμό ένιωσε πιο δυναμική και έτοιμη να κατακτήσει και το χώρο της μόδας καθώς πιστεύει ότι οι εταιρίες μόδας οφείλουν να στέκονται δίπλα στα άτομα με σύνδρομο Down και να προωθούν τη καθημερινή τους προσπάθεια σε όλη τη κοινωνία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea Werner (@showtimewerner) on

Βέβαια, στη προσπάθεια που έκανε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το modeling βρήκε πολλά εμπόδια αλλά η πίστη της οικογενείας της, την έκαναν να μη σταματήσει να αγωνίζεται για το στόχο της. Τελικά, τα κατάφερε και έκλεισε καμπάνιες για μεγάλα brands καθώς επίσης φωτογραφήθηκε για τα πιο γνωστά περιοδικά μόδας όπως τη Teen Vogue.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea Werner (@showtimewerner) on

H Chelsea Werner δε σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για όλα όσα ονειρεύεται και να πιστεύει στις δυνάμεις της. Η ίδια θέλει να περάσει το μήνυμα ότι τα άτομα με σύνδρομο Down θα πρέπει να έχουν ισάξιες ευκαιρίες και η κοινωνία να στέκεται δίπλα τους.

Δείτε ακόμη:

Η ιστορία των κακοποιημένων σκυλιών που σώθηκαν από το δρόμο κι έκαναν μια εντυπωσιακή ανάρρωση