REAL LIFE WHO

Διάσημες γυναίκες που έχουν μείνει στην ιστορία ως οι καλύτερες μητέρες


The Jennettes

10 Μαΐου 2020

Διάσημες γυναίκες που έχουν μείνει στην ιστορία ως οι καλύτερες μητέρες

O ρόλος της μητέρας αναμφίβολα έχει εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς για να γράψουν τραγούδια, ποίηματα αλλά και πολλές ταινίες έχουν γυριστεί, βασισμένες στη σχέση μητέρας και παιδιών.

Μπορεί κάθε μητέρα να είναι διαφορετική, όμως, όλες έχουν ένα κοινό μυστικό: την ανιδιοτελή αγάπη για τα παιδιά τους. Με βάση λοιπόν, αυτό το χαρακτηριστικό, κάναμε μια αναδρομή στο παρελθόν και συγκεντρώσαμε τις πιο σπουδαίες μαμάδες που όσα χρόνια και αν περάσουν, θα μένουν ζωντανές στην ιστορία για το έργο τους αλλά και για την μητρική τους ιδιότητα.

#1. Marie Curie

Μπορεί η Marie Curie να έγινε ευρέως γνωστή ως η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ, παράλληλα όμως, υπήρξε μητέρα δύο κοριτσιών τα οποία και μεγάλωσε μόνη της, έχοντας χάσει τον σύζυγό της το 1906. Μάλιστα, η μία από τις κόρες της, η Irène Joliot-Curie, υπήρξε συνυποψήφια με τον σύζυγό της για το βραβείο Νόμπελ και δήλωσε, «Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και υπεύθυνα και να είμαστε ανεξάρτητες – με αυτές τις αρχές μας μεγάλωσε η μητέρα μας».

#2. Indira Gandhi

Η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ινδίας παράλληλα με την μάχη που έδωσε για την εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρα της, μεγάλωσε δύο γιούς, τον Rajiv και Sanjay Gandhi, εμφυσώντας τους την αγάπη της για την πολιτική.

#3. Angelina Jolie

Μια από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου έχει καταφέρει να είναι διάσημη κυρίως για το φιλανθρωπικό της έργο και την ευαισθητοποίησή της απέναντι στα δικαιώματα των γυναικών. Παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα, ο πρώην σύζυγός της είχε δηλώσει, «Όσο κουρασμένη κι αν είναι, πρωταρχικό της «πρέπει», είναι να περάσει χρόνο με τα παιδιά της. Ακόμα κι αν δεν έχει χρόνο, βρίσκει πάντα λίγο για όλους». Επιτυχημένη μητέρα, ηθοποιός και ακτιβίστρια.

#4. Πριγκίπισσα Diana

Η πιο αγαπητή πριγκίπισσα όλων των εποχών έμεινε στην ιστορία ως η βασιλική που χρησιμοποίησε την ταυτότητά της για να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό σχετικά με την φιλανθρωπία και την παιδική προστασία. Χρόνια μετά τον θάνατό της, το έργο της παραμένει αναλλοίωτο και συνεχίζεται, ιδιαίτερα από τον μεγαλύτερό της γιο, William. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως το κενό που άφησε η μητέρα του είναι μεγάλο και πως κάθε χρόνο την Ημέρα της Μητέρας νιώθει έντονα την απουσία της.

#5. Waris Dirie

Σε ηλικία 5 ετών υπέστη το μαρτύριο της κλειτοριδεκτομής και στα 13 της υποχρεώθηκε από τους γονείς της να παντρευτεί έναν άντρα 60 ετών. Εκείνη το έσκασε, βρέθηκε στο Λονδίνο, διέγραψε μια άκρως επιτυχημένη πορεία ως μοντέλο και πλέον δίνει μάχη ενάντια στο θεσμό της κλειτοριδεκτομής. Ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, δηλώνει ότι όλα ξεκινούν από την μητέρα και από το πώς κάθε γυναίκα μεγαλώνει τα παιδιά της.