REAL LIFE WHO

Ellie Goldstein: Το 18χρονο μοντέλο με σύνδρομο Down πρωταγωνιστεί σε εξώφυλλο, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα για τα Άτομα με Αναπηρία


Έλενα Κρητικού

4 Δεκεμβρίου 2020

Ellie Goldstein: Το 18χρονο μοντέλο με σύνδρομο Down πρωταγωνιστεί σε εξώφυλλο, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα για τα Άτομα με Αναπηρία

Η Ellie Goldstein ήθελε να πετύχει μια λαμπρή πορεία για τον εαυτό της και τα κατάφερε, συμβολίζοντας με μαγικό τρόπο μεταξύ άλλων, τις ικανότητες των Ατόμων με Αναπηρία όταν καταρρίπτεται ο μύθος των εμποδίων!

Η 3η Δεκεμβρίου ήταν αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία και στις ιδιαίτερες ικανότητές τους, που μπορούν να αναπτυχθούν εξίσου επιτυχώς, με εκείνες οποιουδήποτε άλλου πλάσματος επάνω στη Γη που έχει ανθρώπινη υπόσταση. Η Ellie Goldstein είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ακριβώς αυτής της διαπίστωσης, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρίες στη βιομηχανία της ομορφιάς. Συστήθηκε στο κοινό μέσα από τη συνεργασία της με μια ιδιαίτερη καμπάνια του οίκου Gucci ως το μοντέλο με Σύνδρομο Down, που στα 18 του χρόνια, κατόρθωσε σύμφωνα με πολλούς, κάτι σχεδόν ακατόρθωτο.

Τον Ιούλιο, η Ellie Goldstein πόζαρε στον φακό, φορώντας τη νέα μάσκαρα του οίκου με το όνομα L’Obscur, καθώς σύμφωνα με τον creative director Alessandro Michele, το πρόσωπό της ήταν το ιδανικό. Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τον φωτογράφο David PD Hyde ενώ όπως αναφέρει ο Michele, «Σχεδίασα την L'Obscur για ένα άτομο αυθεντικό, το οποίο χρησιμοποιεί το μακιγιάζ για να είναι ελεύθερο και να μας πει την ιστορία του». 

Σήμερα, το μοντέλο μονοπωλεί ξανά την προσοχή του κοινού, πρωταγωνιστώντας στο νέο εξώφυλλο του ψηφιακού τεύχους του Allure, ως μέρος της νέας σειράς του γνωστού περιοδικού μόδας με τίτλο «Η Ομορφιά της Προσβασιμότητας». Αυτό που σκοπεύει ουσιαστικά να κατορθώσει η νέα σειρά, είναι η κατάρριψη των μύθων, που υψώνονται πολλές φορές ως εμπόδια μπροστά στα Άτομα με Αναπηρία. Όπως αναφέρει το Allure στο Instagram, «Παρουσιάζουμε την Ellie Goldstein, στο ψηφιακό εξώφυλλο της σειράς του Allure, The Beauty of Accessibility. Μόλις 18 ετών, το μοντέλο έχει εμφανιστεί σε πολλές εκστρατείες, κυρίως για την καμπάνια της μάσκαρα L'Obscur της Gucci Beauty. Η αρχισυντάκτρια σε θέματα ομορφιάς Dianna Mazzone συνομιλεί με την Ellie για το ταξίδι της και τους μελλοντικούς της στόχους».

Σε ηλικία πέντε ετών, η Ellie άρχισε να ασχολείται με τον χορό και στη συνέχεια εμφανίστηκε σε μια σχολική θεατρική παραγωγή του έργου «Ο Τζακ και η Φασολιά», που την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι της άρεσε να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μάλιστα, όπως λέει, όταν έκανε το θεατρικό, συνειδητοποίησε ότι ήθελε να συνεχίσει. «Μου αρέσει να με βλέπουν», όπως παραδέχεται με τον ίδιο τρόπο, που παραδεχόμαστε κι εμείς, ότι μας αρέσει να τη βλέπουμε να γίνεται πρωταγωνίστρια στον χώρο της ομορφιάς!

Η Ellie Goldstein εκπροσωπεί την ομορφιά των Ατόμων με Αναπηρία και υμνεί μέσα από τη μορφή της, τις ικανότητές τους, που συχνά αμφισβητούνται από πολλά άτομα. Το πρότυπό της δίνει ελπίδα για την κατάρριψη των μύθων και των στερεοτύπων, δημιουργώντας αισιοδοξία για ένα μέλλον με ισότιμες ευκαιρίες. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr