REAL LIFE WHO

Tusse: Η ιστορία του παιδιού πρόσφυγα που κατάφερε να φτάσει στη σκηνή της Eurovision 2021


The Jennettes

14 Απριλίου 2021

Tusse: Η ιστορία του παιδιού πρόσφυγα που κατάφερε να φτάσει στη σκηνή της Eurovision 2021
O 19χρονος Tusse είναι ο φετινός εκπρόσωπος της Σουηδίας στον διαγωνισμό της Eurovision και κατάφερε από τους καταυλισμούς των προσφύγων, να μπορεί να ονειρεύεται την κατάκτηση του τραγουδιού της Ευρώπης.

O 19χρονος Tusse είναι ο φετινός εκπρόσωπος της Σουηδίας στον διαγωνισμό της Eurovision και κατάφερε από τους καταυλισμούς των προσφύγων, να μπορεί να ονειρεύεται την κατάκτηση του κορυφαίου τραγουδιού της Ευρώπης.

Ο Tusse «Tousin» Chiza, θα εκπροσωπήσει τη Σουηδία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στην Ολλανδία τον Μάιο με το τραγούδι «Voices».

Γεννήθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και χωρίστηκε από τους γονείς του σε ηλικία πέντε ετών κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας διαφυγής από την αφρικανική χώρα που ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος. Πέρασε τρία χρόνια σε ένα camp προσφύγων με μια θεία του, προτού του χορηγηθεί άσυλο στη Σουηδία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tusse (@tusseofc)

«Ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος», δήλωσε ο Tusse στο Reuters. «Είναι μια ζωή που δεν εύχομαι σε κανέναν γιατί είναι βρώμικη και κάθε μέρα ανησυχείς πολύ. Είναι το μόνο που κάνεις, απλά ανησυχείς. Θα φάμε απόψε; Θα βρούμε νερό, θα ζήσουμε αύριο;», είπε.

Έχοντας ασχοληθεί με τη μουσική καθ' όλη τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας στην Αφρική, καθώς τραγουδούσε σόλο κυρίως σε εκκλησιαστικές χορωδίες, ο Tusse συνέχισε να τραγουδά στη Σουηδία - σε χορωδίες και τελικά σε διαγωνισμούς ταλέντων όπως το Swedish Idol που κέρδισε το 2019.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tusse (@tusseofc)

«Πρέπει να καταλάβετε ότι στο Κονγκό από όπου προέρχομαι, η μουσική εισάγεται στον πολιτισμό, οπότε έχετε τον χορό, το τραγούδι, το ντραμς, τον ρυθμό», είπε. «Ήθελα να είμαι στο προσκήνιο, οπότε όταν ήρθα στη Σουηδία συνέχισα να τραγουδάω στο σχολείο και στην εκκλησία».

Πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψε ότι οι βιολογικοί του γονείς ήταν ακόμα ζωντανοί, παρόλο που η μητέρα του πέθανε στη συνέχεια.

«Μεγάλωσα με τη σκέψη ότι οι γονείς μου ήταν νεκροί, οπότε το να μάθω ότι ήταν ζωντανοί και καλά και ήρθαν σε επαφή μαζί μου για πρώτη φορά, ήταν τεράστιο. Τόση χαρά και ευτυχία γιατί υπήρχε κάτι που έλειπε πάντα στην καρδιά μου».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tusse (@tusseofc)

Ο Tusse είπε ότι ο πατέρας του, τον οποίο σκόπευε να επισκεφθεί πριν την Covid-19, τον χειροκροτούσε και στήριζε κατά τη διάρκεια των σουηδικών προκριματικών για την Eurovision. «Με έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε "γιε μου, μπορώ να ψηφίσω από το Κονγκό;». 

«Αλλά επίσης λέει συνέχεια "αυτό είναι μόνο ένα χόμπι σωστά; Θα γίνεις γιατρός μετά από αυτό σωστά;"», είπε γελώντας.

Η ιστορία του Tussee είναι το απόλυτο παράδειγμα ότι η θέληση είναι κάποιες φορές πιο ισχυρή από τις δυσκολίες που «ρίχνονται» μπροστά μας στη ζωή. Μας μαθαίνει να συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα όνειρα μας και να δείχνουμε υπομονή και επιμονή, για μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να θριαμβεύσουμε. 

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ στις 18-22 Μαΐου μετά τη νίκη της Ολλανδίας το 2019 με το τραγούδι «Arcade». Η εκδήλωση θα έχει περιορισμένο κοινό μετά την ακύρωσή της το 2020 εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Πηγή φωτογραφίας: Youtube

Δείτε ακόμη:

Τέχνη δίχως όρια: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr