REAL LIFE WHO

Από τους Windsor μέχρι τους Rockefellers, αυτές είναι πιο ισχυρές οικογένειες στον κόσμο


The Jennettes

15 Μαΐου 2021

Από τους Windsor μέχρι τους Rockefellers, αυτές είναι πιο ισχυρές οικογένειες στον κόσμο
Το 1993 καθιερώθηκε μία σπουδαία Διεθνής Ημέρα για μία σπουδαία έννοια, αυτή της Οικογένειας. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας, αντανακλώντας τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Το 1993 καθιερώθηκε μία σπουδαία Διεθνής Ημέρα για μία σπουδαία έννοια, αυτή της Οικογένειας. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας, αντανακλώντας τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Μπορεί η οικογένειά μας να είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν και οικογένειες που έχουν τη δύναμη να τον αλλάξουν. Αυτές οι οικογένειες υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό και έχουν γίνει τόσο ισχυρές λόγω του πλούτου που έχουν συσσωρεύσει, κάνοντας τα ονόματά τους μέρος πολλών θεωριών συνωμοσίας, ωστόσο καμία από αυτές δεν έχει αποδειχθεί ποτέ.

Ποιες είναι λοιπόν οι πιο ισχυρές οικογένειες στον πλανήτη; Ας δούμε αμέσως παρακάτω. 

Οι Rockefellers

Η οικογένεια Rockefellers κατάγεται από τη Γερμανία αλλά μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον 18ο αιώνα. Ο άνθρωπος που ήταν κυρίως υπεύθυνος για τη δημιουργία αυτής της τεράστιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας ήταν ο John D. Rockefeller.

Έκαναν την περιουσία τους όταν άρχισαν να επενδύουν στη βιομηχανία πετρελαίου. Ο John D. Rockefeller ίδρυσε τη Standard Oil το 1870 στο Κλίβελαντ και αργότερα επέκτεινε την επιχείρησή του σε διάφορες άλλες πολιτείες. Η Standard Oil είχε το μονοπώλιο στη βιομηχανία πετρελαίου αγοράζοντας ανταγωνιστικά διυλιστήρια και αναπτύσσοντας επιδοτήσεις, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της να ελέγχει περίπου το 90% των αμερικανικών αγωγών και διυλιστηρίων. Η Standard Oil της Rockefeller είχε τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία, καθώς έφερε το φως σε εκατομμύρια ανθρώπους, μειώνοντας το κόστος του πετρελαίου σε τέτοιο βαθμό που ήταν εύκολα προσβάσιμο στο κοινό.

Η οικογένεια δραστηριοποιήθηκε επίσης στον τομέα των ακινήτων και των τραπεζών.

Η οικογένεια Morgan

Η οικογένεια Morgan είναι μια άλλη αμερικανική οικογένεια που έχει τις ρίζες της στον 19ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ου αιώνα ήταν μία υπολογίσιμη δύναμη με αντίκτυπο, όχι μόνο στην αμερικανική οικονομία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συγκέντρωσαν τον πλούτο τους κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο. Ο πιο διάσημος από τους Morgans ήταν ο John Pierpont (J.P.) Morgan. Ήταν ένας παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος και τραπεζίτης και ήταν επικεφαλής μιας τραπεζικής εταιρείας που αργότερα έγινε γνωστή ως JP Morgan & Co. Έχει πιστωθεί με τη μετατροπή της Wall Street σε μια οργανωμένη, στενά δεμένη ομάδα ενθαρρύνοντας τη δημιουργία εμπιστοσύνης και συγχωνεύσεων σε διάφορες βιομηχανίες, οι οποίες συνέβαλαν στη μείωση του ανταγωνισμού και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας μεταξύ των βιομηχανιών

Η οικογένεια Morgan ήταν επίσης υπεύθυνη για την ανάπτυξη της αμερικανικής κοινωνίας καθώς χρηματοδότησε τα έργα των σιδηροδρόμων και βοήθησε επίσης στη δημιουργία μεγάλων εταιρειών όπως η US Steel και η General Electric.

Η οικογένεια Walton

Η οικογένεια Walton είναι μια από τις πλουσιότερες αμερικανικές οικογένειες που κατέχει τη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου, όσον αφορά τα έσοδα, τη Walmart. Η Walmart είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο με περισσότερα από 11.000 καταστήματα και club σε περισσότερες από 25 χώρες. Έχει τον αυστηρό έλεγχο στις επιχειρήσεις παντοπωλείων και έχει μονοπωλήσει τη λιανική επιχείρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η οικογένεια έχει μεγάλη επιρροή στην αμερικανική πολιτική. 

Η οικογένεια Bush

Η οικογένεια Bush είναι μια αμερικανική πολιτική οικογένεια που έχει δώσει στην Αμερική δύο Προέδρους της, τον George W. Bush, από το 1989 έως το 1993 και τον George W. Bush, από το 2001 έως το 2009. Πολλά άλλα μέλη αυτής της οικογένειας έχουν επίσης υπηρετήσει σε ισχυρές θέσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της. Έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό και την εκτέλεση διαφόρων εγχώριων και εξωτερικών πολιτικών που έχουν διαμορφώσει τον κόσμο όπως είναι τώρα.

Οικογένεια Windsor

Η οικογένεια Windsor ή ο Οίκος των Windsor είναι ο βασιλικός οίκος του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει συνεχή αντίκτυπο τόσο στη Βρετανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Κατά την ίδρυσή της, η οικογένεια βασίλευσε στη Βρετανική Αυτοκρατορία που αποτελούνταν επίσης από αποικίες, προτεκτοράτα και επικράτειες σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια Windsor αναγνωρίστηκε ως βασιλική οικογένεια διαφόρων ανεξάρτητων χωρών.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας αυτής της οικογένειας προέρχεται από επενδύσεις και κληρονομικές εκτάσεις. Αν και αυτή η περιουσία δεν είναι μεγάλη, αν ληφθεί υπόψη το Brand «Royal Family», η περιουσία πολλαπλασιάζεται κατά πολύ.

Βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας

Το πραγματικό όνομα της Βασιλικής Οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας είναι ο Οίκος των Saud. Είναι απόγονοι του Muhammed bin Saud που ίδρυσε το πρώτο Σαουδικό κράτος, το Εμιράτο της Diriyah.

Ο αρχηγός της οικογένειας ανακηρύσσεται Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και έχει την απόλυτη πολιτική εξουσία στη χώρα. Θεωρούν το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας στο σύνολο του φυσικού περιουσιακού τους στοιχείου, συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων αργού πετρελαίου. Αυτό τους καθιστά την πλουσιότερη και ισχυρότερη βασιλική οικογένεια στον κόσμο.

Οικογένεια Rothschild

Καμία λίστα με τις πιο ισχυρές και πλούσιες οικογένειες δεν είναι πλήρης εάν οι Rothschild δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν. Οι Rothschilds είναι μια εβραϊκή επιχειρηματική οικογένεια που κέρδισε το κύρος της στα τέλη του 17ου αιώνα όταν ο Mayer Amschel Rothschild ίδρυσε την τραπεζική του επιχείρηση. Ήταν επίσης ο προσωπικός τραπεζίτης των γερμανικών βασιλικών οικογενειών. Αργότερα, οι πέντε γιοι του επέκτειναν την επιχείρηση και ίδρυσαν επιχειρήσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, τη Βιέννη και τη Νάπολη.

Η οικογένεια χρηματοδότησε τις προσπάθειες του Βρετανικού πολέμου κατά της Γαλλικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντιων Πολέμων, που διήρκεσαν από το 1803 έως το 1815. Στην αρχή του πολέμου, χρηματοδότησαν τη Γαλλική Αυτοκρατορία, αλλά συνειδητοποίησαν ότι αν οι Βρετανοί κέρδιζαν τον πόλεμο, θα ήταν πιο επικερδές για αυτούς. Ως εκ τούτου, μείωσαν τη γαλλική χρηματοδότηση.

Ο πλούτος της οικογένειας Rothschild προέρχεται κυρίως από τις τραπεζικές τους δραστηριότητες, αλλά έχουν επίσης σημαντικά μερίδια σε άλλες επιχειρήσεις όπως ακίνητης περιουσίας, πετρελαίου και κατασκευών. 

Ακόμη, συμμετείχαν στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου σε διάφορα μέρη του κόσμου καθώς χρηματοδότησαν διάφορα σιδηροδρομικά έργα και ήταν επίσης υπεύθυνοι για την εκβιομηχάνιση της Ευρώπης. Επίσης χρηματοδότησαν την κατασκευή του Καναλιού του Suez.
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr