REAL LIFE WHO

Armani: Οι σπουδές στην ιατρική και άλλα 9 άγνωστα facts για τον θρύλο της μόδας


The Jennettes

11 Ιουλίου 2021

M_Id_396978_Giorgio_Armani.jpg
Ένας από τους πιο αξιόλογους σχεδιαστές της εποχής μας, ο οποίος δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά σχέδια, έχει σήμερα γενέθλια. Ωστόσο, παρά τη δημοφιλία του Giorgio Armani, δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά γι’αυτόν πέραν του σχεδιαστικού του έργου. Ξέρουμε ότι είναι χορτοφάγος, δεν πίνει αλκοόλ, αγαπά τα μαύρα φορέματα, είναι μεγάλος λάτρης του αθλητισμού και είναι πολύ συνεσταλμένος. Σπάνια δίνει συνεντεύξεις και οι λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής μένουν πάντα στην αφάνεια. Με αφορμή λοιπό τα 87α γενέθλια του, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα αυτά που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Armani.

Ένας από τους πιο αξιόλογους σχεδιαστές της εποχής μας, ο οποίος δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά σχέδια, έχει σήμερα γενέθλια. Ωστόσο, παρά τη δημοφιλία του Giorgio Armani, δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά γι’αυτόν πέραν του σχεδιαστικού του έργου. Ξέρουμε ότι είναι χορτοφάγος, δεν πίνει αλκοόλ, αγαπά τα μαύρα φορέματα, είναι μεγάλος λάτρης του αθλητισμού και είναι πολύ συνεσταλμένος. Σπάνια δίνει συνεντεύξεις και οι λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής μένουν πάντα στην αφάνεια. Με αφορμή λοιπόν τα 87α γενέθλια του, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα αυτά που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Armani. 

1. Ο Giorgio Armani ξεκίνησε την καριέρα του το 1957 στο πολυκατάστημα la Rinascente.

2. Η μόδα δεν ήταν η πρώτη του επιλογή. Πριν σχεδιάσει ρούχα, σπούδασε ιατρική.

jenny.gr

3. Το 1975, έπρεπε να πουλήσει το αγαπημένο του λευκό αυτοκίνητο «VW Käfer» για να χρηματοδοτήσει την εταιρεία του.

4. Ο σχεδιαστής έχει εννέα σπίτια. Ένα στη Γαλλία, ένα στην Ελβετία, ένα στις ΗΠΑ, ένα στην Αντίγκουα και πέντε στην Ιταλία, καθώς και ένα γιοτ μήκους 150 ποδιών, με το όνομα Maìn.

jenny.gr

5. Μέχρι σήμερα, ο Armani έχει δημιουργήσει κοστούμια για περισσότερες από 250 ταινίες. Το πρώτο ήταν το 1980, όταν έντυσε τον Richard Gere στην ταινία «American Gigolo».

6. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον στυλ ζωής του Armani τρώγοντας Armani Dolci, μια μικρή σειρά γλυκών με την επωνυμία Armani και διακοσμώντας το σπίτι σας με φρέσκα λουλούδια από το Armani Fiori, το ανθοπωλείο του brand.

jenny.gr

7. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δεν είχε ποτέ χρέη.

8. Πιστεύεται ότι δημιούργησε το πρώτο bomber jacket το 1970.

jenny.gr

9. Ο  Armani δεν καπνίζει ποτέ τσιγάρο.

10. Είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της αυτοκρατορίας του. 
 

Δείτε ακόμη: Armani Privé Haute Couture S/S 2021

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr