REAL LIFE WHO

«Για τα θηλυκά όλου του κόσμου»: Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση- γροθιά στην πατριαρχία


Έλενα Κρητικού

14 Ιουλίου 2021

«Για τα θηλυκά όλου του κόσμου»: Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση- γροθιά στην πατριαρχία
Η Κλέλια Ρένεση δημοσίευσε μια φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη της πριν από δύο χρόνια όταν είχε φωτογραφηθεί γυμνή στη θάλασσα αγκαλιά με το πλάσμα που έφερε στον κόσμο.

«Ασέλγησε επάνω στο σώμα της/ Προκάλεσε με το σώμα της/ Σκότωσε και πέταξε το άψυχο σώμα της»... Μία μικρή ανασκόπηση στις ειδήσεις των ημερών, επιβεβαιώνει πως το γυναικείο σώμα έχει γίνει ο πρωταγωνιστής μιας επαναλαμβανόμενης φρικιαστικής σκηνής.

Για την κακοποίηση και τον βιασμό των γυναικών, συχνά οι ευθύνες πέφτουν επάνω στο θύμα κι όχι στο θύτη, τα πάντα επιρρίπτονται στο σώμα που είναι έτσι από τη φύση του κι όχι στο σώμα που πλάκωσε το πρώτο επειδή δεν έμαθε ποτέ να ορίζει τις ορμές του και τα ζωώδη ένστικτά του. Κι όμως, η αλήθεια κρύβεται πίσω από την παραδοχή ότι κανένα γυναικείο σώμα δεν είναι προκλητικό και καμία παραβίαση αυτού δεν πρέπει να θεωρείται ανεκτή. 

Το γυναικείο σώμα λοιπόν, κρύβεται σχεδόν πίσω από κάθε είδηση το τελευταίο διάστημα, πίσω από κάθε βιασμό, πίσω από κάθε είδους σωματική «δολοφονία» και η Κλέλια Ρένεση ανέβασε ίσως, την πιο εύστοχη σχετική ανάρτηση που έχουμε διαβάζει αυτόν τον καιρό.

Η ηθοποιός δημοσίευσε μια φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη της πριν από δύο χρόνια όταν είχε φωτογραφηθεί γυμνή στη θάλασσα αγκαλιά με το πλάσμα που έφερε στον κόσμο. Τα λόγια με τα οποία επέλεξε να συνοδεύσει την παρακάτω ανάρτηση, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε κάθε προσπάθεια παραβίασης του γυναικείου σώματος. 

«Για τα θηλυκά όλου του κόσμου»...

«Πριν 2 χρονια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνων κόρη μου γυμνούλα, ακριβώς όπως την γέννησα κ όπως γεννήθηκα κ εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας κ να μάθει να θεραπεύεται από αυτήν. Γυμνές κ οι δύο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας.
Όσα αίσχη κ να γίνουν, όσο κ αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση κ περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμεις. Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου.
Όχι ανοητε. Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεσή σου.
Είμαστε αρχέγονα πανίσχυρα όντα μαγικά, με εντολές πανάρχαιες κ γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη ζωή κ την θεριεύουμε, κρατάμε το σύμπαν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη κ φροντίδα.
Αν σε ένα γυναικείο κορμί, εσύ βλέπεις μόνο το σκεύος ηδονής σου κ όχι το μεγαλείο του, είσαι ανάπηρος σε όλα τα τερεν, κ τσάμπα σου δόθηκε το δώρο της ηδονής.
Δεν θα φοβίσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρεύτηκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας κ την αποστολή μας.
Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μανάδες οι γιαγιάδες κ οι προγιαγιάδες σας κ όποιο τσογλάνι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος.
Καμία μόνη, καμία μόνη, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ»

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση