REAL LIFE WHO

Η Zara Rutherford βάζει στόχο τον ουρανό: Θέλει να γίνει η νεότερη πιλότος που πετάει solo γύρω από τον κόσμο


Εύα Κονδύλη

26 Αυγούστου 2021

Η Zara Rutherford βάζει στόχο τον ουρανό: Θέλει να γίνει η νεότερη πιλότος που πετάει solo γύρω από τον κόσμο
Η 19χρονη Zara Rutherford θέλει να πετύχει κάτι σπουδαίο: Να κατακτήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ και να γίνει η νεότερη πιλότος που θα πετάξει μόνη της γύρω από τον κόσμο, κάνοντας χίλια κομμάτια τη «γυάλινη οροφή» που εμποδίζει τις γυναίκες.

Η 19χρονη Zara Rutherford θέλει να πετύχει κάτι σπουδαίο: Να κατακτήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ και να γίνει η νεότερη πιλότος που θα πετάξει μόνη της γύρω από τον κόσμο, κάνοντας χίλια κομμάτια την έννοια της «γυάλινης οροφής» (glass ceiling).

Η Zara εξάλλου, γνωρίζει από αεροπλάνα. Και οι δύο της γονείς είναι πιλότοι, ενώ η ίδια έλαβε το δίπλωμά της όταν ήταν μόνο 15 ετών!  

Εκπαιδεύτηκε εκτενώς πριν ξεκινήσει το ταξίδι της την περασμένη εβδομάδα, συνοδεύοντας τον πατέρα της σε πτήσεις πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Στη συνέχεια πέταξε σε προορισμούς σε όλη την Ευρώπη για να συνηθίσει να προσγειώνεται σε διαφορετικά αεροδρόμια.

Έπρεπε επίσης να μάθει να συντηρεί το αεροπλάνο της. Πετάει με ένα Shark UL, ένα εξαιρετικά ελαφρύ διθέσιο αεροσκάφος που ταξιδεύει με 140 κόμβους - το γρηγορότερο στο είδος του.

Η Zara προετοιμάστηκε και για την ψυχική πίεση των πτήσεων. Έχει κατεβάσει podcast και μουσική για τις πτήσεις, ενώ έχει προγραμματισμένες ημέρες ανάπαυσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FlyZolo (@fly.zolo)

Παρά την περιοδική μοναξιά, η Zara απολαμβάνει την ελευθερία. Μιλώντας στο Labrador Morning, είπε:

«Ξεχνάς κάπως το άγχος που έχεις στο έδαφος. Είσαι μόνο εσύ και το αεροπλάνο και πετάς - μόνο αυτό. Δεν υπάρχουν άλλοι περισπασμοί».

Είπε επίσης ότι ελπίζει το ταξίδι της να εμπνεύσει τα κορίτσια να ακολουθήσουν καριέρα στο STEM, συγκεκριμένα στην αεροπορία.

«Μεγαλώνοντας δεν είδα πολλές γυναίκες στην αεροπορία. Κάθε τόσο έβλεπα μια γυναίκα πιλότο, αλλά για να είμαι ειλικρινής ήταν αρκετά σπάνιες», είπε. «Ελπίζω ότι με την πτήση μου και την προσοχή των ΜΜΕ που έχω πλέον, θα μπορέσω να προσελκύσω μερικά κορίτσια και ελπίζω να ασχοληθούν με την αεροπορία».

Το συναρπαστικό ταξίδι της στην κορυφή θα περιλαμβάνει πέντε ηπείρους και 52 χώρες!

Πηγή cover: Instagram

Δείτε ακόμη: 10 γυναίκες-σύμβολα που συνεχίζουν να μας εμπνέουν μέχρι σήμερα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr