REAL LIFE WHO

Γνωρίστε την Ema Raducanu, το νέο τρομερό κορίτσι του τένις που κατέκτησε το US Open στα 18 της


The Jennettes

13 Σεπτεμβρίου 2021

Γνωρίστε την Ema Raducanu, το νέο τρομερό κορίτσι του τένις που κατέκτησε το US Open στα 18 της

Είναι μόλις 18 χρονών αλλά κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το πρώτο της Grand Slam. Έχει χαρακτηριστεί ως το «μέλλον του γυναικείου tennis» και η «νέα αγαπημένη του βρετανικού set».

Η Ema Raducanu ολοκλήρωσε την ιστορική της πορεία στο US Open χωρίς να χάσει set, επικρατώντας στον τελικό της Leylah Fernandez και συγκεντρώνοντας στο πρόσωπό της τίτλους που σίγουρα θα ζήλευε καθένας στην ηλικία της. 

Η 18χρονη αθλήτρια που κάνει θαύματα όταν κρατάει τη ρακέτα στα χέρια της, έγινε η πρώτη Βρετανίδα από το 1977 και τη Virginia Wade, που κατακτά ένα Grand Slam ενώ είναι η νεαρότερη τενίστρια -μετά τη Μαρία Σαράποβα το 2004 στο Wimbledon- που κατακτάει έναν τόσο σημαντικό τίτλο. 

Η Raducanu ξεκίνησε το τουρνουά, βρισκόμενη στην 150η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο 23! Μετά την πορεία της μέχρι τις «16» του Wimbledon, αποδεικνύει συνεχώς πως πρόκειται για μία από τις πιο χαρισματικές τενίστριες και παρακάτω ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνη.

jenny.gr

1. Ήταν 5 όταν πήρε για πρώτη φορά τη ρακέτα στα χέρια της

Γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 2002 στο Τορόντο του Καναδά. Η μητέρα της είναι Κινέζα και ο μπαμπάς της Ρουμάνος. Η οικογένεια της μετακόμισε στην Αγγλία όταν εκείνη ήταν μόλις δύο χρονών και μεγάλωσε στο Λονδίνο, εκεί όπου ζει μέχρι σήμερα. Η ενασχόλησή της με το τένις δεν άργησε καθώς στα 5 της άρχισε να παίζει με τη ρακέτα της στο Bromley Tennis Academy του Bromley. 

2. Στα 9 της λάτρευε το Motocross

Μπορεί το tennis να της έκλεψε από νωρίς την καρδιά αλλά όπως φαίνεται, δεν είναι το μόνο καθώς η Ema λάτρευε από μικρή να πειραματίζεται με τον αθλητισμό. Οι γονείς της, την ωθούσαν να δοκιμάζει διάφορα αθλήματα κι έτσι στα 9 της βρέθηκε να κάνει Motocross στα δάση περίπου για έναν χρόνο.

Παρόλο που αυτή της η ασχολία αποτελεί πλέον παρελθόν, της αρέσει να ανεβάζει μέχρι σήμερα μερικά throwback posts από τότε που φορούσε κράνος και έβγαινε δυναμικά στους δρόμους!

3. Προτεραιότητά της ήταν πάντα το σχολείο

Εκτός από το ότι έχει καταφέρει να σπάσει ρεκόρ και να διακριθεί, λαμβάνοντας σημαντικούς τίτλους στην κατοχή της, η Raducanu τελείωσε το σχολείο με άριστα ενώ διακρινόταν πάντα στα μαθηματικά και τα οικονομικά. Όπως έχει δηλώσει στην εφημερίδα The Sun: «Ήταν κατά κάποιον τρόπο, ένα είδος δραπέτευσης για μένα, με έκανε να ασχολούμαι και με κάτι άλλο πέρα από το τένις και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα». Η γνώση που λάμβανε μάλιστα, την έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα της, γιατί όπως λέει «στο γήπεδο μπορώ να αξιοποιώ περισσότερες πληροφορίες και να είμαι τακτικά πιο έξυπνη από τις υπόλοιπες».  

Η Ema έχει χαρακτηριστεί ως «μαθήτρια - πρότυπο» από τους δασκάλους της στο σχολείο. Η καθηγήτριά της στα μαθηματικά, έχει πει για την ίδια: «Είναι πραγματικά ταλαντούχα στα μαθηματικά. Είναι πολύ δραστήρια στην τάξη όσον αφορά τη συμμετοχή στα μαθήματα, και έχει πολύ μυαλό. Διαχειρίστηκε με καταπληκτική ισορροπία μεταξύ των σπουδών της και το πάθος της για το τένις. Είναι απλά υπέροχη».

4. «Γεννήθηκε για να παίζει τένις»

Ο Andy Murray είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αθλητικά πρόσωπα του Ηνωμένου Βασιλείου. H Raducanu έχει τον Nigel Sears για προπονητή της, που είναι ο πεθερός του κορυφαίου Andy, ο οποίος έχει κερδίσει τρεις φορές το Grand Slam και μετράει στο ενεργητικό του ένα σωρό παρόμοιες επιτυχίες.

Ο Sears άρχισε να προπονεί την Ema στα 15 της ενώ της έμαθε από νωρίς πως πρέπει να εφαρμόζει στην πράξη το ρητό: "Sky is the limit". Ο ίδιος έχει πει για εκείνη πως «γεννήθηκε για να παίζει τένις». Διέκρινε γρήγορα τις φιλοδοξίες και τις ικανότητές της και είχε δηλώσει πως εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνη, το πόσο μακριά θα φτάσει στην καριέρα της. O ίδιος έχει υπάρξει προπονητής μερικών ακόμη αστεριών όπως των: Ana Ivanovic, Daniela Hantuchova, Amanda Coetzer και Anett Kontaveit. 

5. Η Βρετανίδα των ρεκόρ

Πριν την τελευταία της επιτυχία, η Ema Raducanu είχε ήδη αρχίσει να συζητιέται έντονα για το γεγονός ότι είχε φτάσει στον τέταρτο γύρο του Wimbledon μόλις στα 18 της.

Έγινε έτσι η νεαρότερη Βρετανίδα στις «16» του τενιστικού τουρνουά Wimbledon ενώ έχει κατακτήσει και τον τίτλο της νεότερης Βρετανίδας που έφτασε στον τέταρτο γύρο στο Wimbledon από το 1959, γεγονός που έχει συγκινήσει τους φίλους του τένις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρόκρισή της μάλιστα θεωρήθηκε θαύμα. 

Η σημερινή της πορεία αποδεικνύει πως οι διαδοχικές της νίκες δεν είναι τυχαίες ενώ μπροστά της διαγράφεται μια εξαιρετική διαδρομή με πολλές ακόμη διακρίσεις και νίκες.  

jenny.gr
jenny.gr

Πηγή φωτογραφιών: Getty/ Ideal Images

Δείτε ακόμη: 18 αθλητές φωτογραφίζονται για καλό σκοπό