REAL LIFE WHO

Mercedes Abramo: Tα μυστικά επιτυχίας της πρώτης Αμερικανίδας CEO της Cartier μετά από 30 χρόνια


JTeam

27 Δεκεμβρίου 2021

Mercedes Abramo: Tα μυστικά επιτυχίας της πρώτης Αμερικανίδας CEO της Cartier μετά από 30 χρόνια
Arthur Kobin for Drew Altizer Photography
H Mercedes Abramo είναι η πρόεδρος και CEO της εταιρείας Cartier στη βόρεια Αμερική. Πρόκειται για την πρώτη Αμερικανίδα που αναλαμβάνει τον ρόλο έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια.

H Mercedes Abramo είναι μία από τις γυναίκες που άγουν, έχοντας κατορθώσει σπουδαία επιτεύγματα. Σήμερα, είναι η πρόεδρος και CEO της εταιρείας Cartier στη βόρεια Αμερική, αλλά και η πρώτη Αμερικανίδα που αναλαμβάνει τον ρόλο έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2008 στην Cartier ως director μιας ηγετικής θέσης και με 20 χρόνια εμπειρία στις πωλήσεις και τη φιλοξενία, έχοντας μεταξύ άλλων δουλέψει και για τα Tiffany & Co, γνωρίζει καλά πλέον πώς να κατέχει μια ισχυρή θέση εξουσίας με τον απαραίτητο δυναμισμό.

Παράλληλα, εργάζεται ως σύμβουλος ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν με το design και τις επιχειρήσεις. Έχοντας εμπλακεί ταυτόχρονα σε τόσες θέσεις, το the cut θέλησε να μάθει τα πάντα γύρω από την πρωινή ρουτίνα της CEO, τις βασικές της προτεραιότητες, όλη της τη διαδρομή μέχρι να κατακτήσει τον σπουδαίο της ρόλο και όλα εκείνα που λατρεύει πάνω στη δουλειά της.

Πρωινή ρουτίνα

Αλήθεια, τι κάνει κάθε πρωί και κυρίως τι ώρα ξυπνάει; Στις 5:30- 6:00 είναι «στα όπλα» και το πρώτο που κάνει, είναι να απολαύσει τον καφέ της. Έχει εκπαιδεύσει μάλιστα τον εαυτό της έτσι ώστε να μην ασχολείται καθόλου με το κινητό της τουλάχιστον τα πρώτα 30 λεπτά από τη στιγμή που σηκώνεται από το κρεβάτι κι εμείς έχουμε αρκετές απορίες πάνω σε αυτό και κυρίως στο αν τα καταφέρνει.

Μετά από μία ή δύο ώρες, συνδέεται ενεργά με τον κόσμο της τεχνολογίας, τσεκάροντας emails, κυρίως από τη στιγμή που τα παραρτήματα της εταιρείας βρίσκονται στη Γενεύη και το Παρίσι. Στη συνέχεια, αφού ρίξει μια γρήγορη ματιά στις ειδήσεις της ημέρας, κάνει λίγη γυμναστική. Γύρω στις 8:00 φτάνει στο γραφείο της πρώτη για να έχει τουλάχιστον μία ώρα μόνη της για να τακτοποιήσει με την ησυχία της πρωινά tasks και τυχόν εκκρεμότητες.

Προτεραιότητες

Τα διαδοχικά meetings βρίσκονται πρώτα στη λίστα των αρμοδιοτήτων και είναι πολύ σημαντικό μες στον φόρτο της εργασίας, να βρίσκει έστω και λίγο ελεύθερο χρόνο να τακτοποιήσει σημαντικά ζητήματα. Το λεγόμενο "free thinking" είναι πλήρως βοηθητικό και βοηθάει τις χαοτικές σκέψεις να μπουν σε μια σειρά όταν όλα τρέχουν και ζητούν από τις οργανωτικές σου ικανότητες να δουλέψουν στο 100%.

Η Adramo λατρεύει μάλιστα τις λίστες και τα reminders ενώ μοιράζει τον χρόνο της σε επαγγελματικά και προσωπικά ραντεβού που βρίσκονται όλα καταχωρημένα εκεί ώστε να μην έχει παραλείψει τίποτα στο τέλος της ημέρας.

Τι αγαπάει περισσότερο στη δουλειά της

Είναι κάτι που η ίδια και η ομάδα της ξεκίνησε στην πανδημία και βαφτίστηκε ως "Mercedes Live". Πρόκειται για ένα είδος εσωτερικών συνεντεύξεων στο Zoom και ήταν η καλύτερη λύση για να μείνει ο κόσμος σε επαφή τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά. Ακόμη κα μετά τη χαλάρωση των μέτρων, η ιδέα συνέχισε να τίθεται σε εφαρμογή καθώς έδινε δωρεάν προσβασιμότητα σε όλους. Παρά τα σημαντικά βήματα και τις διαρκείς επιτυχίες, η CEO βιώνει και μέρες που αμφισβητεί εντελώς τον εαυτό και τις ικανότητές της.

Όπως τονίζει όμως: «Είναι πολύ σημαντικό να πάψεις να δίνεις σημασία στο τι θα πουν οι άλλοι για σένα, εστιάζοντας στις ξεχωριστές ικανότητες που καλείσαι να προσφέρεις στη δουλειά σου». Θέλεις ο κόσμος στο τέλος να μπορεί να σε εμπιστευτεί, γνωρίζοντας ότι τον πας προς τη σωστή κατεύθυνση με την ηγεσία σου. Το κλειδί σε όλα είναι η ισορροπία».

Αναφορικά με την αυτοπεποίθηση και το πόσο σημαντική είναι, η ίδια πιστεύει ότι πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου όλα όσα έχει καταφέρει χωρίς να τα παραβλέπεις. Είναι ok, όπως λέει επίσης, να παραδέχεσαι μια στιγμή αποτυχίας γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία γίνεσαι πιο δυνατή και άξια εμπιστοσύνης. Τέλος, επισημαίνει πως η φροντίδα του εαυτού μας επιτρέπει να γίνουμε ηγέτες σε 900 άτομα, διαφορετικά αν παραμελούμε εμάς, το αποτέλεσμα θα είναι άμεσα καταστροφικό.

Δείτε ακόμη:

TAGS

CEO