REAL LIFE WHO

Η Sofía Jirau είναι το πρώτο μοντέλο της Victoria's Secret με σύνδρομο Down


JTeam

17 Φεβρουαρίου 2022

Η Sofía Jirau είναι το πρώτο μοντέλο της Victoria's Secret με σύνδρομο Down
Instagram/ mariella_milani
H Sofía Jirau γράφει ιστορία και πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Victoria's Secret.

Μετά την Ellie Goldstein, που το 2020 πρωταγωνίστησε στην καμπάνια του οίκου Gucci, και την 22χρονη Beth Matthews από την Ουαλία, η Sofia Jirau είναι το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down που εγκαινιάζει την έννοια της συμπερίληψης στη Victoria's Secret.

To 24χρονο μοντέλο από το Πουέρτο Ρίκο πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια, ποζάροντας με τη νέα κολεξιόν εσωρούχων "Love Cloud". Όπως γράφει στο Instagram: «Μια μέρα το ονειρεύτηκα, δούλεψα γι' αυτό και σήμερα το όνειρο έγινε πραγματικότητα», προσθέτοντας, «επιτέλους μπορώ να σας πω το μεγάλο μου μυστικό... είμαι το πρώτο μοντέλο της Victoria's Secret με σύνδρομο Down».

Το μοντέλο είναι στην καμπάνια μαζί με 17 ακόμη γυναίκες που εκπροσωπούν το diversity στον χώρο της μόδας ενώ όπως τις χαρακτήρισε το brand, είναι «οι πρώτες του είδους τους». Σύμφωνα με το website της, η Jirau έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως μοντέλο στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης πριν δύο χρόνια.

Όπως δηλώνει η ίδια: «Το modeling στην Αμερική ήταν η αρχή της κατάκτησης του ονείρου που είχα από μικρή ηλικία: Να περπατήσω στις πιο σημαντικές πασαρέλες στον κόσμο. Το πιο σημαντικό πράγμα στην εκπλήρωση των ονείρων μου είναι να δείξω σε όλο τον κόσμο ότι δεν υπάρχουν όρια αλλά και να τους εμπνεύσω να κυνηγήσουν τα όνειρά τους».

Το 2019, η Sofia κυκλοφόρησε το δικό της brand ρούχων και εσωρούχων, Alavett, προδιαγράφοντας το μέλλον της στον χώρο της μόδας.